Tratamente antirid cu miere cu rezultate uimitoare

Mierea a făcut parte din rutina de înfrumusețare a milioane de femei din întreaga lume timp de secole. Este și astăzi apreciată de industria cosmetică. Însă, știai că mierea este ideală în prevenirea ridurilor și îmbunătățirea texturii pielii?

13 iun. 2017, 08:04
Tratamente antirid cu miere cu rezultate uimitoare

Bogată în aminoacizi, enzime și antioxidanți, mierea este unul dintre cele mai bune ingrediente pentru minimizarea efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi. În plus, pentru că hidratează în profunzime pielea, multe femei o aleg ca o alternativă la cremele antirid scumpe, care se găsesc în comerț.

Mierea poate fi combinată cu alte ingrediente, alături de care proprietățile ei antiîmbătrânire sunt mai eficiente.

Mască antirid cu miere și făină de migdale

Combinația dintre acizii grași esențiali din făina de migdale și antioxidanții din miere are ca rezultat o cremă antiîmbătrânire care servește atât la catifelarea, cât și la îmbunătățirea aspectului pielii.

Ai nevoie de:

– 1 lingură de făină de migdale

– 2 linguri de miere

–  1 lingură de suc de lămâie

Mod de preparare și aplicare:

Pune toate ingredientele într-un castron și amestecă-le cu o lingură. Masca se aplică seara, după ce este îndepărtat machiajul de pe față. Întinde pe toată suprafața feței un strat subțire din pasta obținută, prin mișcări blânde, circulare. Las-o să acționeze 20 de minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.

Mască antirid cu miere și lapte

Această mască de întinerire este potrivită pentru toate tipurile de piele. Mierea și laptele reglează activitatea glandelor sebacee, ajutând la eliminarea excesului de ulei și curățarea porilor.

Ai nevoie de:

– 3 linguri de miere

– 6 linguri de lapte

Mod de preparare și aplicare:

Pune mierea și laptele într-un castron. Amestecă-le până se înmoaie și devin o pastă. Aplică masca pe pielea curată și las-o să acționeze 30 de minute. Clătește cu apă călduță. Repetă acest tratament în fiecare zi, mai ales dacă ai tenul uscat sau gras.

Protecția solară – reguli esenţiale pentru o piele sănătoasă