Tratamente de păr cu aloe vera

Se știe că aloe vera are proprietăți hidratante pentru ten, fiind utilă în caz de arsuri solare. Știai însă că poate face minuni și pentru păr? Iată doar câteva tratamente de păr cu aloe vera.

RomaniaTV.net
28 apr. 2016, 12:17
Tratamente de păr cu aloe vera

Poți aplica aloe vera pe podoaba capilară pentru a o proteja de acțiunea nocivă a substanțelor chimice din fixativ, gel sau alte produse destinate aranjării părului.

În același timp, aloe vera contribuie la îndepărtarea mătreții, calmează senzația de mâncărime a scalpului și are acțiune antibacteriană. În plus, nu ai nevoie decât de o plantă de aloe vera și vei obține măști de îngrijire chiar la tine acasă, ușor de preparat și ieftine.

Citeşte şi  O PLANTĂ pe care o creşti acasă, în ghivece, VINDECĂ MIRACULOS 100 DE BOLI

Balsam din aloe vera

În locul balsamului fabricat din substanțe chimice, îți poți hidrata părul după baie cu balsam natural. Amestecă gel de aloe vera cu miere și puțin oțet de mere până se omogenizează. Aplică balsamul pe păr, pe toată lungimea firului, așteaptă câteva minute și clătește. La final părul va fi mai mătăsos, mai strălucitor și plin de vitalitate.

Mască pentru păr rebel

Ți se electrizează firele și nu poți să-ți aranjezi nicicum părul dimineața? Atunci ai nevoie de o mască pentru păr rebel. Amestecă în catități egale gel de aloe vera și apă, adaugă câteva picături din uleiul esențial preferat și pune totul într-o sticlă cu pulverizator. Aplică această mască dimineața, cu câteva pulverizări, înainte să-ți aranjezi părul.

Citeşte şi  10 beneficii ale ALOE VERA pentru sănătatea ta

Tratament pentru păr uscat

Îți simți părul aspru la atingere, iar măștile clasice nu au dat încă rezultate. Nimic mai simplu! Ia o frunză mai groasă de aloe vera și taie-o în jumătate, pe lung. Rade gelul din frunze cu o lingură și aplică-l pe păr, după ce te-ai spălat și clătit. Înfășoară părul într-un prosop cald și așteaptă 15 minute înainte să te clătești. Vei fi uimită de cât de mătăsos va fi părul după câteva ședințe.

Tratament antimătreață

Secretul acestui tratament este momentul aplicării, adică, înainte de șamponare. Aloe vera conține enzime care îndepărtează mătreața, deoarece au rol antibacterian. În plus, mențin părul hidratat și pH-ul scalpului echilibrat. Masează scalpul cu gel de aloe vera cu 10 minute înainte să aplici șamponul. Șamponează, clătește, după care masează scalpul cu câteva picături de suc de lămâie amestecat cu gel de aloe vera. După alte minute, șamponează din nou și clătește cu apă caldă, nu fierbinte.

Aplică același tratament și dacă ai părul gras, deoarece aloe vera echilibrează nivelul de sebum.Aloe vera se dovedește a fi de ajutor când te confrunți cu arsuri, cu deshidratarea pielii sau o repirație neplăcută.

Află mai multe utilizări uimitoare pe care poate că nu le bănuiai.