Tratamente naturiste pentru stoparea căderii părului

În sezonul rece, vei observa o rărire a părului din cauza carențelor nutritive. Pentru a-ți păstra frumusețea podoabei capilare și pentru a opri căderea excesivă a părului, aplică tratamente naturiste cu ingrediente pe care le ai în casă!

RomaniaTV.net
14 dec. 2016, 11:33
Tratamente naturiste pentru stoparea căderii părului

Miere și suc de ceapă

Poate ți se pare un remediu cu miros respingător, mai ales că este pentru păr, dar izul va dispărea pe măsură ce părul se va usca. Datorită sulfului din compoziția ei, un mineral esențial, ceapa stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului și creșterea părului, previne apariția mătreții, pentru că are proprietăți antifungice și antiseptice. Sulfului i se datorează păstrarea la niveluri normale a colagenului și a keratinei, necesare sănătății părului.

Știai că…

În mod obișnuit pierdem între 50 și 100 de fire de păr pe zi?

Pentru a pune în aplicare acest tratament ai nevoie de 2 cepe și 4 linguri de miere. Ceapa o cureți, o mărunțești și o treci prin blender, apoi o amesteci cu mierea și le lași 2 zile, într-un borcan închis. Strecori și folosești sucul obținut pentru a masa părul, la nivelul scalpului, înainte de spălare. Acoperi părul și aștepți 2 ore până la clătire. La sfârșit, speli părul cu săpun moale.

Citeşte şi  5 greşeli pe care le faci când foloseşti balsamul de păr

Pont

Repetă tratamentul zilnic sau măcar de 2-3 ori pe săptămână!

Banană, ulei de măsline și miere, pentru păr mătăsos

O mască săptămânală făcută din ingrediente naturale întărește și revitalizează părul iarna, prevenind uscarea și asprirea acestuia. Banana, uleiul și mierea aduc un plus de elemente nutritive și antioxidanți care combat efectele radicalilor liber asupra părului. Amestecă o banană cu o lingură de miere și 2 de ulei de măsline, după aceea întinde pasta obținută pe toată lungimea părului. Lasă masca să acționeze o jumătate de oră.

Mască de ou

Proteinele, vitaminele și mineralele pe care le conține oul întăresc structura părului și rădăcinile firelor, ceea ce te ajută să elimini problema căderii excesive a părului. Bate bine un ou și adaugă un sfert de cană de apă călduță. Aplică amestecul pe părul umed, ca pe un șampon obișnuit și masează ușor. Rămâi cu capul acoperit cu un prosop pentru 1-2 ore, apoi spală părul ca de obicei.

Află ce boli cauzează căderea părului