Tratamente pentru urcior

Urciorul sau orgeletul este o infecţie a pleoapei. Urciorul este roşu, umflat, dureros şi este însoţit de o senzaţie permanentă de mâncărime. El se poate trata atât cu remedii naturiste, cât şi cu medicamente de sinteză.

22 ian. 2015, 07:39
Tratamente pentru urcior

Ce este urciorul

Urciorul este o infectie bacteriana beningna, care dispare in mod spontan in una-doua saptamani, timp in care infectia se elimina in mod natural. Infectia este localizata pe glanda sebacee a unei gene si este cel mai adesea provocata de un stafilococ. Ca sa ajuti vindecarea, foloseste comprese cu apa calda, pe care le aplici de 3-4 ori pe zi, masand usor pleopa. Efectele incep sa se vada dupa doua-trei zile. Acest lucru faciliteaza absorbtia edemului si drenarea acumularii de puroi. Dupa ce masezi ochiul, clateste-l cu o compresa imbibata in ser fiziologic si evita sa il mai atingi.

Exista doua tipuri de urcior: urciorul extern (cel mai frecvent) si urciorul intern, mai rar si care necesita un consult medical.

Picaturi pentru urcior

Picaturile antiseptice pentru urcior sunt disponibile in farmacie, fara reteta. Poti folosi, de asemenea, creme pe baza de oxid mercuric. Daca urciorul nu incepe sa se vindece dupa 3-5 zile este mai bine sa mergi la medic. Acesta iti va prescrie un antibiotic local si o crema pe baza de corticoide, pe care sa o aplici timp de 4-5 zile. Trebuie neaparat sa mergi la medic daca durerea este puternica, daca pleoapa este foarte umflata si ai febra sau ti se inroseste ochiul.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Ochi obosiţi: CAUZE care îţi reduc acuitatea vizuală