Încă un scandal în sănătate. Tratamente stomatologice, făcute de cosmeticiene. Anchetă de proporţii în două saloane de înfrumuseţare

Publicat: Sâmbătă, 16 Februarie 2019 08:55 // Actualizat: Sâmbătă, 16 Februarie 2019 09:01 // Sursa: romaniatv.net

Printre două masaje și o manichiură, două saloane de înfrumuseţare ofereau și servicii de albire a dinţilor. Tratamente stomatologice erau făcute de cosmeticiene. Din fericire, saloanele au fost închise rapid, după ce dentistul Marius Pop, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi, a sesizat Direcția de Sănătate Publică, potrivit bistriteanul.ro. Medicii atrag atenţia că aceste tratamente stomatologice făcute necorespunzator pot provoca probleme grave. 

Potrivit sursei citate, falșii specialiști au fost demascaţi de dentistul Marius Pop, care este și președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Bistriţa. Anul trecut, acesta a dat peste două saloane de înfrumusețare, care, printre altele ofereau și servicii „profesionale" de albire.

Doar că serviciile erau făcute de cosmeticienele care făcuseră cursuri de scurtă durată în Olanda, care nu erau echivalate de nicio instituție din țara noastră. 

„Nu puteam să-mi imaginez că într-un salon de înfrumusețare se pot face proceduri de albire a dinților. Nici nu pot să mă gândesc că cineva fără studii de specialitate se poate apuca să lucreze în cavitatea bucală. Este de neînțeles. Susțineau că au urmat ceva cursuri în Olanda și că au dreptul să practice așa ceva", spune Marius Pop.

Acesta a sesizat Direcția de Sănătate Publică despre aceste cazuri, iar în cele din urmă, saloanele au fost închise. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
falsi dentisti tratament stomatologic tratament stomatologic coafor
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7274
RON
19 Aug
noapte 15 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H