Tratamentele DIY pentru piele conţin ingrediente nocive

Un scrub pentru pielea ta din zahăr şi zeamă de lămâie sună atât de natural şi revigorant. Totuşi, această reţetă DIY îţi poate face mai mult rău decât bine.

RomaniaTV.net
13 mai 2015, 08:51
Tratamentele DIY pentru piele conţin ingrediente nocive

De aceea, atunci când vrei să prepari anumite tratamente de îngrijire a pielii chiar la tine acasă, este important să fii foarte atentă la ingredientele folosite.

Dermatologii avertizează că ZEAMA DE LĂMÂINE ESTE FOTOTOXICĂ, ceea ce înseamnă că pielea tratată cu lămâie poate deveni iritată sau poate prezenta băşici când este expusă la soare. De asemenea, procesul de frecare a pielii cu zahăr sau sare şi zeamă de lămâie poate fi un tratament prea dur.

Tratamente homemade pentru piele fină şi strălucitoare

Dacă nu eşti atentă la ingredientele folosite, poţi modifica şi aciditatea naturală a pielii, care este menită să încurajeze anumite bacterii bune şi să le ţină la distanţă pe cele rele. Sunt de evitat ingredientele foarte acide, cum ar fi OŢETUL sau zeama de ămâie.

Dacă vrei să îţi exfoliezi pielea, uită de zahăr sau sare şi apelează la tratamente cu MIERE şi TURMERIC. O altă variantă la care poţi apela este MASCA DE IAURT DIY sau O LOŢIUNE TONICĂ BIO.

Citeşte continuarea pe Feminis.ro