Traumele trăite de unii supravieţuitori ai coronavirusului. „Plâng de fiecare dată când fac duş. Pumnii mi se umplu de păr”

Stacey Maravola (44 ani) este una dintre persoanele care încă suferă cumplit de pe urma infecţiei cu noul coronavirus. Deşi declarată vindecată în urmă cu mai bine de patru luni, ea este îngrozită de suferinţele pe care încă i le provoacă virusul. 

25 oct. 2020, 07:11
Traumele trăite de unii supravieţuitori ai coronavirusului. „Plâng de fiecare dată când fac duş. Pumnii mi se umplu de păr”

Părul lui Stacey a început să cadă la aproximativ două luni după ce ea s-a vindecat de Covid-19. La început nu a dat importanţă faptului, însă acesta a continuat să cadă tot mai mult şi nu s-a oprit nici acum, după două luni. Femeia şi-a spus povestea la NBC News, pentru a fi cunoscută de întreaga Americă.

A trebuit să limitez cât mai mult spălarea părului, pentru că sunt îngrozită. Nu sunt o persoană foarte emoțională, dar vă pot spune, acest lucru m-a schimbat. Plâng de fiecare dată când fac un duș„, a declarat femeia din Pennsylvania.

Citeşte şi Virgil Musta ne avertizează să nu ne facem planuri de sărbători. „Crăciunul nu va fi posibil în acest context epidemic”

Maravola este unul dintre mulții supraviețuitori ai coronavirusului care se confruntă cu pierderea părului, lucru despre care experții spun că nu este chiar neașteptat, după o boală gravă, dar poate fi totuși deranjant. „Este supărător, mai ales pentru cei care au au fost afectaţi semnificativ de Covid, să experimenteze și acest lucru„, spune dr. Sara Hogan, dermatolog și instructor clinic de științe ale sănătății la Școala de Medicină David Geffen de la Universitate din California, Los Angeles. „De multe ori, pacienții, odată ce au un diagnostic și înțeleg că de obicei acest lucru se va îmbunătăți, se simt mai bine„, adaugă ea.

Căderea bruscă a părului se poate întâmpla după orice eveniment stresant, inclusiv intervenții chirurgicale majore sau chiar un factor de stres emoțional, cum ar fi schimbarea locului de muncă, a mai spus Hogan. Pandemia pare să fi dus la o creștere semnificativă a persoanelor care își văd că parul lor se răreşte, iar Hogan, care obișnuia să vadă în medie trei până la cinci pacienți pe săptămânp cu probleme legate de căderea părului, acum vede până la șapte pe zi.

Căderea părului după infecţia cu Covid-19 a intrat în centrul atenției în august, când actrița și activista Alyssa Milano a distribuit un videoclip uimitor cu cantitatea de fire pe care le pierdea atunci când îşi peria părul.