Trecem la ora de iarnă! Ce se întâmplă cu mersul trenurilor

Trecem la ora de iarnă! România va trece în acest weekend la ora de iarnă. Ceasul se va da cu o oră înapoi astfel încât ora 04.00 devine ora 03.00. CFR călători informează că trecerea la ora de iarnă nu va schimba mersul trenurilor.

28 oct. 2022, 16:23
Trecem la ora de iarnă! Ce se întâmplă cu mersul trenurilor

Trecem la ora de iarnă! România va trece în acest weekend la ora de iarnă. CFR Călători anunță că începând din 30 octombrie 2022, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei Orientale, ora 4 AM devenind ora 3 AM.Trecerea la ora Europei Orientale nu va modifica mersul trenurilor în vigoare.

Trecem la ora de iarnă! Mersul trenurilor nus e modifică

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4 AM, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de 30 octombrie 2022, între staţiile de frontieră trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

  • 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
    numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul administratorului infrastructurii www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
    pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.

România va trece în acest la ora de iarnă. Schimbarea orei se face de două ori pe an, în lunile martie și octombrie. În noaptea de sâmbătă spre duminică românii își vor da ceasul înapoi cu o ora.

Citește și: 5 motive pentru care admiral.ro este o sursă de distracție

Citește și: Ajutor de la stat pentru repararea casei. Românii pot obține fonduri de până la 4.000 de lei pentru consolidarea locuinței