Trei alerte în șase ore. RO-Alert a semnalat prezența urșilor în mai multe localități din Harghita. Mesajele de acest fel sunt trimise tot mai des

ISU Harghita a emis în decursul zilei de marți, 23 mai, pe parcursul a doar șase ore, trei mesaje RO-Alert prin care semnalează prezența urșilor în zone locuite.

23 mai 2023, 14:33
Trei alerte în șase ore. RO-Alert a semnalat prezența urșilor în mai multe localități din Harghita. Mesajele de acest fel sunt trimise tot mai des
Trei mesaje RO-Alert în județul Harghita

Inspectorarul pentru Situații de Urgență Harghita a emis trei mesaje RO-Alert prin care semnalează prezența urșilor în zone locuite, în decurs de șase ore, marți. Cu o zi în urmă, alte două astfel de mesaje au fost transmise în mai puțin de două ore.

Citește și: Urs, invitat neașteptat la o nuntă în Argeș. Un nuntaș a fost la un pas de a-și pierde viața din cauza animalului

Val de mesaje RO-Alert în Harghita

Localnicii din trei localități din județul Harghita au primit mesaje RO-Alert care semnalează prezența urșilor în aceste zone.

Primul mesaj a fost emis de dimineață, după ce un urs a apărut în comuna Sărmaș, sat Hodoșa. La prânz au fost emise alte două alerte către persoanele aflate în localitățile Sub Cetate și Sândominic. Cele trei alerte au fost transmise în circa șase ore.

Citește și: S-a emis mesaj RO-ALERT în județul Neamț. A fost semnalată prezența unui urs în stațiunea Durău

Luni seara, ISU Harghita a transmis două mesaje, în nici două ore, pentru a avertiza locuitorii din Vârșag și Dealu cu privire la apariția animalelor sălbatice, potrivit news.ro.

În acest județ, astfel de mesaje sunt transmise tot mai des. Săptămâna trecută, autoritățile au emis alerte miercuri, vineri, sâmbătă și duminică. Numai sâmbătă au fost trimise cinci alerte.