Trei bărbaţi au furat din opt biserici aproape 70 de icoane

Trei suspecți din Sibiu au fost reținuți pentru furtul a 66 de icoane, susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional, din biserici din județele Hunedoara, Vâlcea şi Mureș, informează Poliție Română.

RomaniaTV.net
18 dec. 2011, 15:33
Trei bărbaţi au furat din opt biserici aproape 70 de icoane

Poliţiştii hunedoreni, cu sprijinul colegilor de la IPJ Sibiu au făcut, vineri, trei percheziţii domiciliare la locuinţele unor suspecţi din comuna Brateiu, judeţul Sibiu.

În urma percheziţiilor au fost descoperite icoane şi obiecte de cult a căror provenienţă nu a putut fi justificată de deţinători.

Totodată, a fost instituit sechetru asigurator pe bunurile mobile şi imobile ale celor trei suspecţi care au fost reţinuţi în urma percheziţiei efectuate la începutul lunii noiembrie.

În data de 23 noiembrie 2011, la sediul IPJ Hunedoara, 66 de icoane ortodoxe pe lemn şi sticlă sustrase din opt biserici ortodoxe din judeţele Hunedoara, Vâlcea şi Mureş au fost restituite preoţilor – reprezentanţi ai bisericilor prejudiciate.

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Hunedoara, sub supravegherea Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, continuă cercetările în acest caz, pentru identificarea întregii reţele infracţionale şi recuperarea în totalitate a prejudiciului.


loading...
Partenerii noștri