Trei bărbați din Gorj au folosit buletinele a peste 1.000 de oameni ca să primească bonusuri la jocurile de noroc. Cum au reușit să pună mâna pe actele de identitate

Polițiștii constănțeni au reținut trei bărbați din Motru, județul Gorj, după ce au folosit indentitatea a 1000 de persoane pentru a obține bonusuri la jocurile de noroc. Aceștia postau anunțuri online prin care ofereau locuri de muncă în Germania și astfel au reușit să pună mâna pe toate actele de idente.

03 nov. 2022, 14:50
Trei bărbați din Gorj au folosit buletinele a peste 1.000 de oameni ca să primească bonusuri la jocurile de noroc. Cum au reușit să pună mâna pe actele de identitate

Trei bărbați din Motru, județul Gorj, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani, au fost reținuți după ce au folosit identitatea a 1000 de persoane pentru a obține venituri de pe o platformă online de jocuri de noroc.

Citește și Un elev de clasa a VI-a a fost arestat pentru tentativă de omor. Tânărul a lovit o femeie cu un ciocan în cap

Aceștia postat mai multe anunțuri online pentru locuri de muncă în Germania și în felul acesta au reușit să pună mâna pe fotografii cu documentele de identitate ale persoanelor interesate.

Potrivit Poliției Române, aceştia foloseau documentele de identitate, obţinute în mod fraudulos, pentru a deschide conturi de pariuri pe platformele online de jocuri de noroc, deoarece la deschiderea contului primeau un bonus de bun venit, în cuantum de până la 1.200 de lei. Ei jucau suma de bani până la un anumit moment, când reuşeau să obţină câştiguri importante din aceste bonusuri.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a transmis, miercuri, că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au desfăşurat o acţiune în cadrul unui dosar penal pentru fals informatic în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale.

Mai mult, în urma descinderii în locuințele celor trei suspecți,  anchetatorii au descoperit că aceștia au falsificat mai multe buletine, în format electronic, cu care au reuşit să deschidă și alte conturi pe platformele de jocuri online.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut marți,  cinci percheziţii, dintre care patru în Motru şi una în municipiul Constanţa, unde au găsit mai multe telefoane și laptopuri pe care cei trei le foloseau pentru săvârșirea infracțiunilor.

Citește și Bătăi în trafic şi ameninţări cu cuţitul în centrul Capitalei. Interlopul „bodyguradul lui Dumnezeu” a fost arestat