Trei copii au ajuns la spital după ce au lăsat un păianjen veninos să-i muşte în speranţa că îi va transforma în „Spider-Man”

Trei fraţi, fani ai supereroului "Spider-Man", s-au lăsat muşcaţi de un păianjen veninos "Văduva Neagră" în speranţa că aşa vor putea căpăta şi ei abilități asemănătoare păianjenului. Gestul extrem pe care l-au făcut băieţii i-a trimis direct la spital. 

RomaniaTV.net
25 mai 2020, 14:28
Trei copii au ajuns la spital după ce au lăsat un păianjen veninos să-i muşte în speranţa că îi va transforma în „Spider-Man”

Băieții au vârsta de 8, 10 și 12 ani și locuiesc în satul Chayanta, Bolivia. Aceştia au găsit păianjenul în timp ce aveau grijă de oile deţinute de familie. 

Imediat după ce au găsit păianjenul, tinerii au considerat că pot trăi povestea lui Peter Parker, un adolescent care s-a transformat în supereroul „Spider-Man” imediat după ce a fost muscat de un păianjen radioactiv. 

Mama lor strângea lemne, în timp ce băieţii împungeau păianjenul cu un băţ, astfel încât să-l enerveze destul căt să-i muşte. Aceştia s-au lăsat muşcaţi de „Văduva Neagră” şi imediat au început să dezvolte simptome severe, precum dureri și spasme musculare, crampe abdominale și creșterea ritmului cardiac.

Citeşte şi: Caz uluitor pentru medici. Un păianjen şi-a ţesut pânza în urechea unei femei VIDEO

Mama lor i-a găsit plângând și i-a dus rapid la spitalul din localitate, unde li s-a administrat un medicament, însă starea lor nu s-a ameliorat. În cele din urmă, cei trei frați au fost duși la un spital din capitală și au fost salvați. Sănătatea lor s-a îmbunătățit și după cinci zile li s-a permis să se întoarcă acasă la familia lor.

Virgilio Pietro, medic și reprezentant al Ministerului Sănătății din Bolivia a menționat cazul neobișnuit în timpul unei conferințe de presă, ocazie cu care i-a avertizat pe părinți să fie atenți cu copiii „pentru că lor totul li se pare real, filmele sunt reale, visele ar putea fi reale”.

Citeşte şi: Atac armat la un liceu din Los Angeles, SUA. Cel puţin doi morţi

Păianjenii „Văduva Neagră” sunt cunoscuți ca fiind extrem de veninoși, veninul lor fiind de 15 ori mai puternic decât cel al unui păianjen obişnuit. 

În ciuda acestui fapt, majoritatea persoanelor care sunt mușcate de păianjeni nu suferă daune grave, deși veninul poate fi fatal copiilor mici, bătrânilor sau infirmilor. Văduvele negre nu sunt de obicei agresive și mușcă doar din autoapărare, ceea ce poate explica de ce băieții au trebuit să provoace acest păianjen special cu un băț.