Trei copii au fost închişi în cameră de părinţii lor, timp de patru luni, de teama COVID-19. Adulţii au bătut şi cuie în uşă

O familie de suedezi şi-a închis cei trei copii, cu vârste între 10 şi 17 ani, în casă timp de patru luni, de frica coronavirusului. Ulterior, minorii au fost luaţi de serviciile sociale.

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 12:56
Trei copii au fost închişi în cameră de părinţii lor, timp de patru luni, de teama COVID-19. Adulţii au bătut şi cuie în uşă

Avocatul familiei a dezvăluit că aceştia au stat cu toţii în apartament din luna martie până în iulie. „Copiilor nu li s-a permis să părăsească apartamentul (…), părinții erau atât de speriați de pandemie”, a declarat avocatul Mikael Svegfors, potrivit TheLocal.se.

Ba mai mult, părinţii minorilor au bătut uşa casei în cuie pentru a se asigura cu nimeni nu iese şi nu intră, a mai dezvăluit avocatul, însă adulţii neagă acest aspect.

Incidentul s-a petrecut în regiunea Jönköping, din sudul Suediei. Conform documentelor care au ajuns pe mâna autorităţilor, copiii nu au putut ieşi nici măcar din camera lor în toată această perioadă. Li s-a interzis să umble prin alte încăperi din casă.

Mai mult, oamenii legii au aflat că doi dintre copii au avut nevoie să fie văzuţi de un stomatolog, însă părinţii au neglijat şi acest lucru.