Trei copii, ţinuţi în condiţii mizere într-o creşă dezafectată, după ce primăria le-a dărâmat casa

Trei copii, cu vârste între unul şi trei ani, au fost găsiţi într-o creşă abandonată, unde stăteau de două zile în frig şi în condiţii greu de imaginat. Micuţii au fost salvaţi de câţiva oameni din zonă care i-au auzit plângând. Mama lor este oarbă şi îşi lăsa singuri copiii pentru a merge la cerşit.

RomaniaTV.net
28 mart. 2013, 10:05
Trei copii, ţinuţi în condiţii mizere într-o creşă dezafectată, după ce primăria le-a dărâmat casa

Fără căldură sau apă curentă, copiii stăteau în condiţii mizere într-o creşă dezafectată. Clădirea nu are nici măcar geamuri, iar singura sursă de căldură pentru cei mici era un foc improvizat cu cârpe şi câteva lemne.

Mama şi cei trei copii s-au mutat aici după ce Primăria Baia Mare le-a dărâmat casa din chirpici construită ilegal la periferia oraşului Baia Mare.

Angajaţii unei grădiniţe din zonă sunt cei care au anunţat Protecţia Copilului, alarmaţi de ţipetele celor mici.

„Copii au fost luaţi şi duşi la spitalul TBC ca să se facă o primă evaluare a cazului. Între timp colegii mei au găsit-o şi pe mama care este o persoană cu handicap, cu probleme grave de vedere”, a declarat Nicolae Boitor, director DGASPC Maramureş.

Cel mai mic dintre copii, în vârstă de 1 an, a rămas internat la spital din cauza problemelor de sănătate. Ceilalţi doi micuţi au fost duşi la un centru de plasament. Mama riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti.