Trei dintre MEDICII din AVION, operaţi la Cluj. Vezi care este starea de sănătate a acestora

Medicul erou Radu Zamfir a petrecut noaptea la Institutul Fundeni din Capitală, iar în cursul zilei de miercuri colegii săi îi vor face investigaţii. De asemenea, restul cadrelor medicale rănite în accidentul de avion din Apuseni au fost operate la Cluj.

22 ian. 2014, 06:49
Trei dintre MEDICII din AVION, operaţi la Cluj. Vezi care este starea de sănătate a acestora

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Petru Şuşcă, a declarat, miercuri dimineaţă, că cei patru răniţi în accidentul din Apuseni au fost reevaluaţi de medici de la toate specialităţile, respectiv Chirurgie generală, Chirurgie vasculară, ORL, Oftalmologie, Chirurgie toracică, Chirurgie buco-maxilo-facială, Ortopedie, Traumatologie şi Neurochirurgie, potrivit Mediafax.

El a precizat că acolo unde a fost cazul au fost reevaluate examinările imagistice şi nu au existat indicaţii pentru intervenţii chirurgicale suplimentare. „Starea pacienţilor este staţionară (…) În prezent, pacienţii sunt urmăriţi şi monitorizaţi în continuare în secţia de terapie intensivă„, a mai afirmat managerul SJU Cluj.

Răspunzând unor întrebări, el a spus că şi copilotul, care are cele mai grave leziuni, este în stare stabilă: „Copilotul este într-o stare nu la fel de bună ca şi ceilalti, dar şi el este în continuare în stare stabilă„.

Întrebat dacă va fi externat vreunul dintre răniţi, managerul SJU Cluj a spus că la ora 15.00 vor putea fi furnizate mai multe informaţii.

Cei patru răniţi internaţi la SJU Cluj sunt medicii Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş (Bihor ), precum şi copilotul Răzvan Petrescu.

Citeşte şi Tatăl copilotului Răzvan Petrescu: „Dacă eram infractor, mă găseau după semnalul telefonului”

De asemenea, medicul erou a petrecut noaptea de marţi la Institutul Clinic Fundeni, unde este internat. În cursul dimineţii de miercuri colegii săi îi vor face o evaluare, după care vor stabili dacă Radu Zamfir se poate întoarce, după un calvar de 48 de ore, acasă.

Citeşte şi PRIMA EXPLICAŢIE OFICIALĂ. De ce au ajuns salvatorii DUPĂ 7 ORE la VICTIMELE accidentului aviatic din Horea

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.