Trei dintre militarii români răniţi în Afghanistan, transferaţi la un spital din Germania

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, miercuri, că trei dintre cei cinci militari români răniţi în Afghanistan, în atacul în urma căruia sublocotenentul post-mortem Claudiu Constantin Vulpoiu şi-a pierdut viaţa, au fost transferaţi la un spital din Germania, ceilalţi doi fiind externaţi.

RomaniaTV.net
02 apr. 2014, 16:48
Trei dintre militarii români răniţi în Afghanistan, transferaţi la un spital din Germania

„La recomandarea medicilor din teatrul de operaţii, sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu şi caporalii clasa a III-a Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru, răniţi recent în Afganistan, aflaţi în stare stabilă, au fost transferaţi miercuri, 2 aprilie, la Centrul medical regional american din Landstuhl (Germania), pentru efectuarea unor proceduri medicale suplimentare. Plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalul clasa a III-a Marius Cristian Cănuci au fost externaţi din spital şi vor rămâne în baza militară din Kandahar pentru verificări medicale periodice şi fizioterapie”, se arată în comunicatul MApN.

Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, duminică dimineaţă, în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă. În urma aceluiaşi atac, au fost răniţi sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru

Potrivit MApN, militarii români din Batalionul de Manevră dislocat în provincia Zabul executau o misiune de patrulare, cu trei maşini de luptă MRAP (rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor – Mine-Resistant Ambush Protected), pe autostrada A1, la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operaţională înaintată Mescall. În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar.

Citeşte şi Familia militarului ucis în Afganistan se pregătește să-l conducă, joi, pe ultimul drum

Claudiu Constantin Vulpoiu avea 35 de ani, angajat al MApN din 2001, era căsătorit şi avea un copil. A mai participat la şase misiuni externe în Afganistan şi Irak.

Sublocotenentul post-morterm Claudiu Constantin Vulpoiu, decorat de preşedintele Traian Băsescu post-mortem cu Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler, cu însemn de război, va fi înmormântat, joi, cu onoruri militare în Cimitirul Sineasca din Craiova.