Trei dosare penale întocmite de Poliţia Prahova pentru infracţiuni la legea electorală

Poliţia Prahova a întocmit, în campania electorală pentru referendumul din 29 iulie, trei dosare penale cu autor necunoscut, pentru distribuirea de fluturaşi care conţin îndemnul de a nu merge la vot sau pentru tentativa de a reţine acte de identitate până după referendum.

RomaniaTV.net
27 iul. 2012, 15:29
Trei dosare penale întocmite de Poliţia Prahova pentru infracţiuni la legea electorală

Poliţiştii prahoveni s-au autosesizat şi au întocmit, în campania pentru referendum, trei dosare penale pentru fapte privind infracţiuni la legea electorală, a declarat vineri, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, comisarul-şef Viorel Dosaru.

Acesta a precizat că toate cele trei dosare au autor necunoscut, până în acest moment, şi au fost deja înregistrate la Parchet. Dosarele au fost deschise pentru fapte precum distribuirea de fluturaşi care conţineau îndemnul către alegători de a nu merge la vot sau tentativa de a reţine documente de identitate până după referendum contra unor sume de bani.

„Avem informaţii potrivit cărora la Mizil ar fi fost persoane care strângeau cărţi de identitate contra unor sume de bani, pentru a nu se merge la vot. De asemenea, la Ştorile s-au distribuit fluturaşi cu îndemnul de a nu merge la vot. Am deschis dosare penale şi fac cercetări în astfel de cazuri” a afirmat şeful Poliţiei Prahova.

Acesta a precizat că la Poliţia Prahova au fost înregistrate alte aproape o sută de dosare penale privind încălcări ale legii electorale în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din 10 iunie sau în ziua alegerilor. Dintre acestea, 70 de dosare penale au fost înaintate Parchetelor cu propunere legală, iar alte 28 de dosare sunt încă în lucru la Poliţie.