Trei fraţi minori, bătuţi şi alungaţi de acasă de către tatăl beţiv VIDEO

Trei fraţi din Vaslui au trecut prin momente de coşmar din cauza propriului tată. Bătuţi şi alungaţi de acasă, copiii de 10, 11 şi 12 ani şi-au petrecut trei nopţi într-un lan de porumb şi în vie. Nu s-au despărţit nicio clipă, au mâncat doar struguri şi au mers singuri să ceară ajutor autorităţilor.

RomaniaTV.net
07 sept. 2012, 13:23
Trei fraţi minori, bătuţi şi alungaţi de acasă de către tatăl beţiv VIDEO

Calvarul copiilor a început odată cu plecarea mamei la muncă în străinătate. Tatăl, care trebuia să le poarte de grijă, se îmbăta şi îi lovea cu ce nimerea. Recent, nemulţumit de cum au muncit în gospodărie, bărbatul şi-a gonit fetiţa şi cei doi băieţi de acasă.

„A aruncat cu un obiect după noi şi ne-a fugărit. A zis să nu mai venim acasă, pentru că dă în noi cu ce apucă”, a spus unul dintre copii.

Speriaţi, flămânzi şi dezbrăcaţi, cei mici şi-au găsit adăpost într-un lan de porumb. „Ne-a fost frică! Au venit nişte porci mistreţi şi am plecat de acolo. Ne-a fost frig şi ne-am dus acasă fără ştirea lui. Am luat de pe sârmă haine şi o pătură şi am dormit în vie până dimineaţă”, a mai spus copilul.

În tot acest timp, cei trei fraţi nu s-au despărţit nicio clipă şi au mers singuri la primărie să ceară ajutor. „Ne-a spus mămica dinainte! Când ne bate tăticu, să ne ducem la primărie să spunem la primăriţă. Ne-am dus la Coroieşti şi nu a venit doamna primăriţă pentru că era în concediu”, a completat fetiţa.

Pe uliţă, s-au întâlnit însă, cu poliţiştii şi le-au povestit totul. Copiii au fost duşi în centrul de minori din Bârlad. Ei le-au spus angajaţilor că nu vor să se mai întoarcă acasă de frica tatălui care acum este însă, de negăsit. „Cei trei copii au fost monitorizaţi în familie pentru a preveni separarea de părinţi însă, s-a dovedit că tătal este un consumator de alcool violent”, a declarat Ionel Brătianu, şeful centrului de minori din Bârlad.