Trei girafe au murit electrocutate din cauza stâlpilor de tensiune prea scunzi

Trei girafe, dintr-o specie aflată pe cale de dispariție, au murit electrocutate în rezervația Soysambu din Kenya, din cauza stâlpilor de înaltă tensiune care erau prea scunzi, informează BBC.

22 feb. 2021, 18:17
Trei girafe au murit electrocutate din cauza stâlpilor de tensiune prea scunzi
Trei girafe au murit electrocutate

Trei girafe au murit electrocutate. Specia Rothschild este considerată pe cale de dispariție, estimându-se că există sub 1.600 de exemplare în sălbăticie. În Kenya trăiesc aproximativ 600 de girafe Rothschild.

Compania Kenya Power a anunțat că va înlocui stâlpii de electricitate din zonă astfel încât să fie suficient de înalți pentru ca girafele să treacă în siguranță pe sub ei.

Citeşte şi: Două dintre ultimele girafe albe au fost omorâte de braconieri

Serviciul de Protejare a Animalelor Sălbatice din Kenya (KWS) a trimis reprezentanți să investigheze zona, iar aceștia au descoperit că stâlpii de electricitate nu erau suficient de înalți. Reacția KWS a venit după o postare pe Twitter a activistei de mediu Paula Kahumbu.

Trei girafe au murit electrocutate

În altă postare, Kahumbu a spus că girafele nu au fost primele animale care au murit și că incidentul putea fi evitat dacă ar fi fost urmate sfaturile specialiștilor.

Aceste linii de înaltă tensiune au ucis girafe, vulturi și păsări flamingo. Sfaturile experților au fost ignorate. Evaluarile de risc sunt foarte slabe în multe proiecte. E trist că este nevoie de asemenea morți pentru a trezi oamenii„, a scris Paula Kahumbu.

Într-o declarație, CEO-ul Kenya Power, Bernard Ngugi, a spus că furnizorul de electriciate „ia orice accident în serios”, potrivit Digi 24.


loading...