Trei jucători de la Steaua şi unul de la Dinamo, convocaţi la DNA

Patru fotbalişti de la marile rivale Steaua şi Dinamo au fost convocaţi luni la DNA pentru declaraţii. Dintre ace;tia doar Dorel stoica a răspuns prezent invitaţiei şi a dat declaraţii în faţa procurorilor.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 08:28
Trei jucători de la Steaua şi unul de la Dinamo, convocaţi la DNA

Florin Costea, Andrei Prepeliţă, Ovidiu Dănănae, dar şi dinamovistul Dorel Stoica, au fost citaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul excluderii Universităţii Craiova de către Comitetul Executiv al FRF.

Dintre cei patru, cu puţin timp înainte de ora 12:00 la sediul DNA şi-a făcut apariţia Dorel Stoica.  La ieşirea de la DNA, Stoica a afirmat că este prima şi ultima oară când ajunge la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Am dat o declaraţie ca martor privind dezafilierea Craiovei. Nu voi mai fi chemat aici. Din cauză că am fost chemat aici nu am putut pleca alături de echipă în Antalya. O să plec azi„, a precizat Stoica.

Surse de pe lângă anchetă susţin că Prepeliţă, Dănănae şi Fl. Costea nu ar fi fost lăsaţi de Gigi Becali să ajungă în faţa procurorilor.

Să se ducă, dar nu în timpul programului echipei. Să-şi facă procurorii timp dacă vor declaraţiile, nu să-i cheme aiurea pe băieţi„, ar fi spus patronul Stelei.

Cei patru fotbalişti şi-au reziliat unilateral contractele cu Universitatea şi au plecat la Steaua şi Dinamo liberi, fără ca gruparea din Bănie să mai încaseze vreun ban pe ei.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, declara că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din martie sau aprilie 2012. După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) sunt învinuite de procurorii DNA în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.