Trei kilograme de canabis, găsite în podul casei unei familii care cultiva plante halucinogene

Trei kilograme de canabis au fost descoperite, în urma unei percheziţii, în comuna Valea Mare din judeţul Olt, în podul casei unde locuia o familie ai cărei membri cultivau plantele halucinogene şi le vindeau în Italia, informează, joi, Poliţia Române.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 10:30
Trei kilograme de canabis, găsite în podul casei unei familii care cultiva plante halucinogene

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, este vorba de un bărbat de 50 de ani, o femeie de 44 şi un tânăr de 24 de ani, care formau atât o familie, cât şi un grup infracţional organizat cu preocupări pe linia traficului de droguri.

„În podul locuinţei au fost găsite aproximativ 3 kg de canabis – fragmente vegetale uscate de culoare verde (muguri şi tulpiniţe), cantitate ce provenea dintr-o cultură clandestină, înfiinţată la această locuinţă, în cursul anului 2011”, se arată în documentul citat.

Poliţiştii au stabilit în urma cercetărilor că, în perioada august – septembrie 2011, bărbatul de 50 de ani a transportat în Milano aproximativ un kilogram de canabis şi l-a distribuit unor consumatori.

„Cei trei au fost conduşi la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt, în vederea audierii de către procurori şi dispunerii de măsuri legale. Faţă de aceştia se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, scoaterea din ţară de droguri de risc, fără drept, trafic de droguri de risc şi consum de droguri de risc”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Române.

Acţiunea a fost realizată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.