Trei lucruri de care să ţii cont dacă vrei să pleci într-un city break cu bani puţini

Lipsa banilor este principalul motiv pentru care românii îşi refuză vacanţele în străinătate. Totuşi, city break-urile le oferă tuturor posibilitatea de a schimba peisajul pentru două sau trei zile. Iar dacă ţii cont de câteva aspecte, poţi merge într-un city break cu bani puţini.

06 oct. 2022, 18:13
Trei lucruri de care să ţii cont dacă vrei să pleci într-un city break cu bani puţini

Te poţi bucura de un city break cu bani puţini dacă ţii cont de doar trei aspecte.

Aspecte de care să ţii cont dacă vrei să pleci într-un city break cu buget redus

Primul aspect

foarte important este să alegi o destinaţie care îţi place. Nu îmbrăţişa principiul: mă duc oriunde numai să ies din ţară. Este important să te simţi confortabil într-un loc străin, aşa că prioritizează destinaţiile pe care le preferi. În al doilea rând, ţine cont de buget şi caută oferte şi reduceri pentru a găsi cele mai bune preţuri. Iar al treilea aspect se referă la alegerea unui oraş care are multe de oferit. Studiază atracţiile turistice şi activităţile pe care le poţi desfăşura în oraş, recomandă news.ro

Citeste si Dacă vrei să evadezi câteva zile prin Europa, iată câteva destinații ideale pentru un city-break

De ce să alegi un city break

Iată câteva motive pentru care ar trebui să mergi într-un city break:

  1. Datorită duratei lor scurte, city break-urile îşi pot face cu uşurinţă loc în programul tău. În funcție de legăturile de transport, poţi merge în destinaţia aleasă de vineri până duminică.
  2. City break-urile sunt ieftine, astfel că nu vei rămâne cu o gaură prea adâncă în buget. Dacă prinzi un pachet de weekend, poţi beneficia de cazare, zbor și alte beneficii.
  3. Este o modalitate excelentă de a profita de sărbătorile naționale, de exemplu atunci când prinzi un liber de vineri până duminică sau de sâmbătă până luni. E drept că unele companii aeriene pot crește uneori prețurile pentru aceste date, așa încât este recomandat să încerci să rezervi în avans pentru a obține oferte bune. De asemenea, poţi lua în considerare și alte opțiuni, cum ar fi utilizarea serviciilor de autobuz sau de tren cu preț redus.
  4. Multe orașe oferă carduri turistice. Acestea te ajută să vezi cât mai mult posibil din respectiva destinație și într-o perioadă scurtă de timp. Adesea, în baza acestor carduri, primești intrare gratuită sau cu reducere la diferite atracții. Dacă intri în posesia unui astfel de card, calculează întotdeauna cât ai cheltui fără el.

Citeste si Cât costă o noapte de cazare în destinația din Italia cea mai căutată de români. Prețurile nu sunt accesibile oricui