Trei membri ai PNL Mehedinţi au fost propuşi pentru excluderea din partid

Biroul Permanent Judeţean al filialei PNL Mehedinţi, întrunit sâmbătă, a decis să propună conducerii centrale a formaţiunii excluderea din partid a vicepreşedintelui CJ, a unui consilier local şi fostului lider al organizaţiei.

RomaniaTV.net
25 mai 2013, 18:13
Trei membri ai PNL Mehedinţi au fost propuşi pentru excluderea din partid

Iniţial, surse din PNL Mehedinţi au declarat că la şedinţa de sâmbătă a Biroului Permanent Judeţean s-a decis să fie excluşi fostul preşedinte al Organizaţiei PNL Mehedinţi, Liviu Mazilu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adriana Bădănoiu, şi consilierul local al municipiului Drobeta Turnu Severin Romică Vâlcu.

Ulterior, contactat telefonic, preşedintele interimar al PNL Mehedinţi, Marcel Vela, care este vicepreşedinte executiv al PNL şi primarul municipiului Caransebeş, a confirmat întrunirea Biroului Permanent Judeţean, menţionând că el nu a participat la şedinţă.

Astăzi, sâmbătă, 25 mai, a avut loc o şedinţă a Biroului Politic Interimar al filialei PNL Mehedinţi, la solicitarea domnului deputat Viorel Palaşcă. Nu am putut participa la această întâlnire, deoarece ca ofiţer de stare civilă am avut de cununat mai mulţi tineri care s-au căsătorit astăzi la Primăria Caransebeş. Am luat act că, la propunerea domnului preşedinte al PNL Drobeta Turnu Severin, domnul viceprimar Dan Cârjan, au fost aprobaţi pentru a fi excluşi trei membri ai organizaţiei municipale, cu o largă majoritate de voturi. În consecinţă, această decizie democratică a conducerii PNL Mehedinţi va fi pusă în aplicare şi la nivel central, conform Statutului, în cel mai scurt timp„, a spus Vela.

Contactată de Mediafax, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adraiana Bădănoiu a declarat că a aflat din presă despre propunerea de excludere şi că este „consternată”.

Sunt consternată. Am aflat din presă. Nu-i cunosc pe cei din actualul Birou Permanent Judeţean, unii sunt foşti membri PDL care au venit la PNL. Nu m-a invitat nimeni să-mi spun punctul de vedere. Sunt consternată de colegii mei, Daniel Cârjan, Viorel Palaşcă şi Virgil Popescu, cum dau la o parte oameni ca Liviu Mazilu, care au dovedit că sunt lideri prin rezultatele pe care le-au avut„, a spus Bădănoiu, adăugând că nu ştie motivele pentru care s-a decis excluderea sa şi că nu Biroul Permanent Judeţean ar fi trebuit să aprobe excluderea sa, ci Delegaţia Permanentă Judeţeană, din care face parte.

La rândul său, Romică Vâlcu, care este membru PNL de 15 ani şi consilier local în Consilul Local Drobeta Turnu Severin la al treilea mandat, a declarat că a aflat „pe surse” decizia luată de BPJ al PNL Mehedinţi.

Nişte băieţi care acum au păşit pentru prima dată în sediul PNL Mehedinţi au decis că am devenit incomod pentru partid, că nu mai sunt un liberal autentic. Din punctul meu de vedere, PNL nu mai este un partid liberal, începe să semene cu alte partide„, a spus Vâlcu.

Liviu Mazilu, deputatul Viorel Palaşcă şi Virgil Popescu, cel care se ocupă de conducerea Organizaţiei PNL Mehedinţi în lipsa lui Marcel Vela nu au putut fi contactaţi.

Propunerea de excludere a celor trei membri ai Organizaţiei PNL Mehedinţi va fi luată în discuţie cel mai probabil luni, în Delegaţia Permanentă Naţională a PNL.

În cazul lui Liviu Mazilu, decizia de excludere vine după ce, în octombrie 2012, Consiliul Naţional Executiv al Partidului Naţional Liberal l-a demis din funcţia de preşedinte al filialei PNL Mehedinţi. Tot atunci s-a hotărât şi dizolvarea Biroului Teritorial al filialei, iar conducerea organizaţiei PNL Mehedinţi să fie asigurată interimar de preşedintele organizaţiei PNL Caraş-Severin, Marcel Vela. Crin Antonescu a precizat la vremea respectivă că motivele dizolvării conducerii organizaţiei PNL Mehedinţi au vizat slaba capacitate a acesteia de a „ţine pasul cu celelalte filiale”. La acea dată, Mazilu nu a pierdut doar funcţia de preşedinte al PNL Mehedinţi, dar şi candidatura pentru funcţia de senator în Colegiul II Mehedinţi, în locul lui candidând Tudor Chiuariu.

După scrutinul din iunie 2012, Liviu Mazilu a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi. Însă în şedinţa de îndată a Consiliului Judeţean din 5 octombrie 2012, Mazilu şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte motivând că va fi foarte ocupat în campania electorală pentru funcţia de senator. „Am recurs la demisie pentru că voi intra în lupta pentru alegerile parlamentare, pentru o funcţie de senator, în Colegiul II şi pentru că respect foarte mult această instituţie o să las pe altcineva să se ocupe aşa cum trebuie de problemele mehedinţenilor, pentru că eu, aflându-mă în campanie, o să neglijez şi nu vreau ca apoi să găsesc acest lucru ca scuză”, a spus Mazilu atunci.

În locul său, pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost aleasă Adriana Bădănoiu, considerată a fi o apropiată a acestuia.