Trei militari ucişi de o explozie la o bază aeriană din Rusia

O explozie a avut loc la baza aeriană Engels din Rusia, situată la sute de kilometri distanţă de linia frontului din Ucraina, informează Reuters, potrivit presei ucrainene și ruse.

26 dec. 2022, 16:32
Trei militari ucişi de o explozie la o bază aeriană din Rusia

Baza aeriană, situată în apropierea oraşului Saratov, la aproximativ 730 km sud-est de Moscova, a fost lovită pe 5 decembrie în ceea ce Rusia a acuzat ca fiind atacuri cu drone ucrainene asupra a două baze aeriene ruseşti.

Agenţia de presă RBC-Ucraina a relatat că au avut loc două explozii.

Pagina de ştiri rusească Baza, citată de Euronews, a scris că s-au auzit sirenele de raid şi o explozie.

Atacurile de pe 5 decembrie au afectat reputaţia Rusiei şi au ridicat semne de întrebare în rândul analiştilor cu privire la motivul pentru care sistemul rus de apărare nu a funcţionat.

Ucraina nu a revendicat niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei, dar a spus, totuşi, că astfel de incidente sunt o „karmă” pentru invazia rusă.

Reacţia autorităţilor ruse

Ministerul rus al Apărării a anunţat că au murit trei militari din staful tehnic de la baza militară.

“În 26 decembrie, aproximativ la ora 01.35 a Moscovei, o dronă ucraineană a fost doborâtă la altitudine mică, în timp ce se apropia de baza aeriană militară Engels din regiunea Saratov. Ca urmare a căderii dronei, trei militari ruşi din staful tehnic de la baza aeriană au fost răniţi mortal”, a precizat ministerul, potrivit Reuters.

Ministerul a menţionat că echipamentele de aviaţie de la bază nu au fost avariate.

Citeşte şi: Rusia a transmis un mesaj sinistru de Crăciun. Televiziunea de stat a rulat un videoclip din partea Kremlinului pentru Europa VIDEO