Trei minori din Argeş au fost filmaţi în timp ce agresau mai mulţi câini. Oamenii legii au deschis un dosar penal

Oamenii legii din Argeș au deschis un dosar penal după ce pe o rețea de socializare au apărut mai multe imagini video, în care trei minori folosesc mai mulți câini pe post de animale de trancțiune.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 09:28
Trei minori din Argeş au fost filmaţi în timp ce agresau mai mulţi câini. Oamenii legii au deschis un dosar penal

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini ce ilustrează trei minori care lovesc mai mulţi câini legaţi cu sfori, ce tractează bucăţi de material lemnos, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Hârtieşti s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, conform Legii 205 din 2004 privind protecţia animalelor”, a transmis, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Citește și: Haos în Bucureşti. Creşele şi after school-urile s-au închis la ora 17:00 şi s-au deschis la ora 21:00. Noi restricţii de azi

Minorii au legat cu sfori câinii de niște bucăți de lemn și au bătut patrupezii pentru a-i bloca să trage lemnele.

În urma investigaţiilor, poliţiştii i-au identificat pe cei trei copii care apar pe filmare, aceştia având vârste cuprinse între 8 şi 13 ani, a fost de asemenea identificat şi cel care a postat imaginile, fiind vorba despre un bărbat de 46 de ani din comuna Hârtieşti.

Oamenii legii continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale.

Ministrul de Interne a anunțat faptul că Poliția Animalelor va fi operaţională în următoarele 60 de zile, după adoptarea unei Oordonanţe de Urgenţă a Guvenrului de înfiinţare a acestei structuri. Aceasta va operaționa în toate județele, de acest lucru ocupându-se 488 de polițiști și 88 de medici veterinari.