Trei morți după ce două elicoptere ale Armatei americane s-au prăbușit în timpul unui antrenament în Alaska

Două elicoptere de atac ale armatei americane s-au prăbuşit joi în timpul unui zbor de antrenament în Alaska (nord-vestul Statelor Unite), a anunţat armata SUA. Este al doilea de acest tip în mai puţin de o lună, relatează AFP.

28 apr. 2023, 08:15
Trei morți după ce două elicoptere ale Armatei americane s-au prăbușit în timpul unui antrenament în Alaska

Trei persoane au murit după ce două elicoptere Apache AH-64 ale armatei americane s-au prăbuşit în centrul statului american Alaska, în timp ce se întorceau de la o misiune de antrenament, a transmis Divizia 11 Aeropurtată a Armatei SUA, potrivit unui comunicat de presă.

Elicopterele Apache erau de la Divizia a 11-a Aeroportată din cadrul Regimentului 25 Aviaţie de la Fort Wainwright. Acestea s-au prăbuşit, joi, în apropiere de Healy, Alaska, la circa 80 de mile sud-vest de Fairbanks. Trei din cei patru oameni aflaţi în elicoptere au murit, a declarat căpitanul Molly Treece, purtătoare de cuvânt a Armatei. Supravieţuitorul a fost transportat la spital.

Citește și: România, a doua țară din UE care cumpără drone de luptă Bayraktar TB2. Ce valoare are contractul de achiziție

Până în prezent, nu este clar ce a cauzat prăbuşirea.

”Pompierii sunt la locul accidentului. Incidentul este cercetat şi mai multe informaţii vor fi comunicate atunci când vor fi disponibile”, a transmis Divizia a 11-a Aeropurtată.

Citește și: Avion MiG 31 prăbuşit. Piloţii s-au catapultat VIDEO cu momentul coliziunii

Prăbuşirea este cel puţin a doua din Alaska în care sunt implicate elicoptere Apache, în acest an. În februarie, doi soldaţi au fost răniţi când elicopterul Apache în care se aflau s-a prăbuşit la Aeroportul Talkeetna, în sudul Alaskăi.

Sursa foto: OSINTdefender/twitter.com