Avion MiG 31 prăbuşit. Piloţii s-au catapultat VIDEO cu momentul coliziunii

Un avion de vânătoare MiG 31 al armatei ruse s-a prăbuşit miercuri în regiunea Murmansk, a anunţat Ministerul rus al Apărării, relatează agenţiile TASS şi Reuters.

27 apr. 2023, 10:00
Avion MiG 31 prăbuşit. Piloţii s-au catapultat VIDEO cu momentul coliziunii

Avion MIG 31, prăbușit în nordul Rusiei din cauza unei defecțiuni tehnice.  Acesta efectua un zbor de rutină când unul dintre motoare a luat foc. Ambii piloți au reușit să ducă avionul spre o zonă nelocuită, s-au catapultat, iar viața lor se afla în afara oricărui pericol.

Imagini şocante. Avion prăbuşit peste case FOTO şi VIDEO
Deși a fost conceput ca avion de vânătoare, Mig 31 este folosit și pentru lansarea rachetelor hipersonice Kinjal – capabile să străpungă orice scut antibalistic inamic.

Unul din motoarele avionului MiG 31 ar fi luat foc în timpul unui zbor de rutină. Avionul s-a prăbuşit. Aparent, a căzut într-un lac”, a declarat o sursă agenţiei TASS, scrie Agerpres.

Piloţii par să fi reuşit să se catapulteze. Martorii oculari spun că au văzut doi paraşutişti în zona prăbuşirii”, a mai relatat aceeaşi sursă.

“Pe 26 aprilie, un avion de tip MiG 31 s-a prăbușit în timp ce efectua un zbor de antrenament programat în  Regiunea Murmansk. Aeronava a căzut într-o zonă nelocuită”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agențiile de presă Interfax și Tass.

“Piloții avionului au reușit să se catapulteze și nimic nu le amenință viața sau sănătatea. Aceștia au fost evacuați imediat cu un elicoter al Serviciului de căutare și salvare”, au precizat reprezentanții ministerului.

„Unul din motoarele avionului MiG 31 ar fi luat foc în timpul unui zbor de rutină. Avionul s-a prăbuşit. Aparent, a căzut într-un lac”, a declarat o sursă agenţiei TASS.

Avion prăbuşit, niciun pasager nu a supravieţuit. Primele imagini de la locul tragediei
MiG-31 este un avion de vânătoare-interceptare supersonic, cu rază lungă de acțiune. Acesta este primul avion de luptă sovietic din generația a patra. Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse întrebuințează astfel de aeronave cu diverse modificări, ce pot fi echipate cu rachete aer-aer și aer-sol de diferite tipuri, cu o rachetă aerobalistică hipersonică sau cu bombe aeriene.