Trei morţi şi 12 răniţi în urma unor focuri de armă în faţa unei biserici din Cairo

Trei persoane au fost ucise, între care o fetiţă în vârstă de opt ani, iar alte 12 au fost rănite de o persoană necunoscută, duminică seara, la Cairo, în timp ce tocmai ieşeau dintr-o biserică, au anunţat autorităţile egiptene.

RomaniaTV.net
21 oct. 2013, 05:58
Trei morţi şi 12 răniţi în urma unor focuri de armă în faţa unei biserici din Cairo

Trei persoane au fost ucise, între care o fetiţă în vârstă de opt ani, iar alte 12 au fost rănite de o persoană necunoscută, duminică seara, la Cairo. Incidentul s-a petrecut în timp ce tocmai ieşeau dintr-o biserică, au anunţat autorităţile egiptene, citate de AFP.

„Doi bărbaţi au venit pe motocicletă şi unul dintre ei a deschis focul”, a anunţat Ministerul de Interne.

O fetiţă în vârstă de opt ani, o femeie şi un bărbat au fost ucişi în atacul împotriva unui grup care venise să asiste la o căsătorie, într-o biserică din cartierul Al-Warak, din nordul Cairo.

Acesta este primul atentat împotriva creştinilor comis la Cairo de la destituirea de către armata egipteană a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, la 3 iulie.

Un oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii a confirmat că trei persoane au murit în atentat şi că 12 au fost rănite.

Acest oficial, Ahmed al-Ansari, a declarat pentru AFP că patru dintre răniţi sunt în stare critică şi a estimat că numărul răniţilor riscă să crească.

Creştinii egipteni, majoritatea copţi, sunt periodic vizaţi de atacuri de la îndepărtarea lui Morsi şi mai ales de la evacuarea în forţă, la 14 august, a două zone din capitală ocupate de susţinătorii lui.


loading...