Trei muncitori ai unei ferme cu focar de pestă porcină africană, prinşi în trafic cu carne furată din unitatea comercială

Trei muncitori ai fermei Romsoci Tichileşti Brăila, acolo unde a fost declarat focar de pestă porcină, fiind în curs acţiunea de eutanasiere a celor 35.000 de animale, au fost prinşi în trafic cu carne furată din interiorul societăţii comerciale. Cei trei sunt cercetaţi penal, anunţă Poliţia Brăila.

RomaniaTV.net
31 aug. 2018, 10:53
Trei muncitori ai unei ferme cu focar de pestă porcină africană, prinşi în trafic cu carne furată din unitatea comercială

Potrivit IPJ Brăila, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi desfăşurat o acţiune, pe raza comunelor Gropeni şi Tichileşti, în vederea identificării produselor de origine animală cu risc de transmitere a virusului pestei porcine africane.

La Gropeni, este cea mai mare fermă de porci din ţară, unde erau crescute 140.000 de animale, iar la Tichileşti erau circa 35.000 de porci, toate animalele urmând a fi sacrificate, după confirmarea în ambele ferme a pestei porcine.

În urma desfăşurării acţiunii, poliţiştii l-au depistat în trafic, pe DJ 212, pe la intrarea în localitatea Tichileşti, pe un bărbat, în vârstă de 37 de ani, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 9 kg de carne de porc.

De asemenea, tot pe raza comunei Tichileşti au fost depistaţi şi doi consăteni, cu vârste de 48 şi 44 de ani, care călătoreau cu autobuzul şi aveau asupra lor cantitatea totală de 15 kg de carne de porc.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că aceste cantităţi de carne ar fi fost sustrase din incinta unei societăţi comerciale, declarată în stare de carantină.

Întreaga cantitate de carne de porc a fost confiscată şi predată Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de răspândire a bolilor la animale sau plante şi furt.