Trei oameni au murit după ce au băut milkshake-uri contaminate cu o bacterie periculoasă depistată în aparatele de înghețată

Trei persoane au murit după ce au fost infectate cu o bacterie periculoasă depistată în aparatele de înghețată ale unui restaurant.

21 aug. 2023, 22:52
Trei oameni au murit după ce au băut milkshake-uri contaminate cu o bacterie periculoasă depistată în aparatele de înghețată
Trei persoane au murit după ce au fost infectate cu o bacterie periculoasă

Trei persoane au murit după ce au fost infectate cu o bacterie periculoasă – Listeria, depistată în aparatele de făcut înghețată ale unui restaurant din Tacoma, Washington.

Bacteria a fost identificată în toate cele trei feluri de milkshake vândute la restaurant, a transmis Departamentul de Sănătate Publică al statului Washignton, potrivit antena3.ro.

Citește și: Alertă la mare! O bacterie ucigașă a fost descoperită în apă. Care sunt simptomele și cum se transmite

Șase persoane au ajuns la spital după ce au consumat milkshake-uri în restaurantul respectiv.

„Anchetatorii au găsit Listeria în aparatele de îngheţată, care nu au fost curăţate corespunzător”, au precizat autorităţile.

„Nu ar fi alte restaurante Frugals afectate. Restaurantul a încetat să folosească aparatele de îngheţată la 8 august, însă Listeria poate îmbolnăvi oamenii până la 70 de zile de la consum”.

Citește și: Bacterie periculoasă rezistentă la antibioticele utilizate la om, descoperită în carnea de porc din Marea Britanie

Experții în sănătate publică au testat amprenta genetică a bacteriei și au ajuns la concluzia că este vorba despre aceeași tulpină de Listeria cae a îmbolnăvit șase persoane între 27 februarie și 22 iulie.

Cele șase persoane prezentau afecțiuni care compromiteau capacitatea sistemului lor imunitar de a lupta împotriva infecțiilor, a mai transmis Departamentul de Sănătate.