Trei parlamentari s-au afiliat PSD, dar „adevăratul recensământ” se face după ziua de luni

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seară la Antena 3 că sunt parlamentari care vor să se afilieze grupurilor social-democrate. Anunțurile se vor face de la tribuna Parlamentului săptămâna viitoare. „Vom vedea adevăratul recensământ după ziua de luni”, a spus Ciolacu.

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 07:26
Trei parlamentari s-au afiliat PSD, dar „adevăratul recensământ” se face după ziua de luni

Surse din PSD au declarat pentru stiripesurse.ro că deja trei parlamentari au făcut cererile oficiale de afiliere la PSD. Este prima rundă de transferuri pregătită de PSD și partidul poartă negocieri avansate și cu alți senatori și deputați. În total sunt cel puţin opt parlamentari cu care PSD a avut discuții pentru înscrierea în grupurile formațiunii și sunt șanse mari să fie și alți senatori și deputați care doresc să vină la PSD.

Potrivit surselor citate, PSD este interesat să-i aducă în partid, printre alții, pe deputații independenți de la Forța Națională – Grațiela Gavrilescu, Marian Cucșa, Alexandru Băișanu – precum și pe foștii parlamentari PSD Gabriel Botnariu (senator) și Corina Bogaciu (deputat). De asemenea, PSD și-a deschis larg porțile pentru parlamentarii de la Pro România și ALDE.

PSD a încercat să-l recupereze și pe senatorul Emanoil Savin, dar acesta a trecut la PNL.

Transferurile din Parlament vin în contextul în care PSD + UDMR vor depune moțiune de cenzură pentru răsturnarea Guvernului Ludovic Orban și nu are suficiente voturi.

Citeşte şi: PSD depune joi moţiunea de cenzură ca reacţie la asumarea răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor în două tururi