Trei politicieni români care s-au vindecat de coronavirus au donat plasmă pentru pacienţii infectaţi

Trei politicieni din Deva care s-au vindecat de coronavirus au decis să vină în ajutorul pacienţilor infectaţi şi să doneze plasmă pentru tratamentul acestora. Cei trei s-au infectat cu COVID-19 la o şedinţă a conducerii PNL, scrie Hotnews.ro.

RomaniaTV.net
23 mai 2020, 15:59
Trei politicieni români care s-au vindecat de coronavirus au donat plasmă pentru pacienţii infectaţi

Cei trei politicieni PNL sunt deputatul Lucian Heiuş, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, și administratorul public al Devei, Adrian David. Aceştia au fost confirmaţi cu coronavirus în luna martie şi au fost trataţi în spitalul de boli infecţioase de la Timişoara. Între timp, s-au vindecat, iar sâmbătă 23 mai, au donat plasmă pentru pacienţii infectaţi.

Peneliştii din Deva au donat plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Deva, anunţul fiind făcut pe Facebook de deputatul PNL Lucian Heiuș.

Citeşte şi Florin Cîţu, anunţ despre creşterea pensiilor din toamnă. „În acest moment nu se discută despre procente”

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Deva, dr. Victoria Hălmagi, a precizat că instituţia pe care o conduce, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, a întocmit o listă cu foştii pacienţi infectaţi cu coronavirus care ar putea dona sânge din care s-ar putea pregăti apoi plasmă autoimună.

Avem o listă de donatori identificată cu ajutorul DSP Hunedoara. În general, oamenii răspund pozitiv la solicitarea noastră. Sunt deja 50-60 de persoane care au răspuns pozitiv„, a afirmat dr. Hălmagi, citată de Agerpres.