Trei protestatari, reţinuţi înaintea slujbei oficiate de Papa Francisc la Havana

Trei protestatari, care încercau să distribuie manifeste înaintea slujbei oficiate de Papa Francisc în Piaţa Revoluţiei din Havana, au fost reținuți de forțele de securitate cubaneze.

20 sept. 2015, 18:22
Trei protestatari, reţinuţi înaintea slujbei oficiate de Papa Francisc la Havana

Oficialii i-au ridicat pe protestatari şi au adunat manifestele care fuseseră lăsate pe o stradă din zona pieţei. Deocamdată nu se ştie din ce cauză protestau persoanele reţinute, potrivit romanialibera.ro.

Papa Francisc a defilat prin faţa mulţimii adunate pentru prima sa slujbă la Havana, oprind papamobilul din loc în loc pentru a-i saluta pe oameni şi a săruta copiii.

Preşedintele cubanez, Raul Castro, se afla în mulţime, în mijlocul căreia puteau fi văzute numeroase steaguri ale Vaticanului şi Cubei.

Papa Francisc a fost primit de Fidel Castro la domiciliul fostului lider cubanez din Havana

Papa Francisc s-a întâlnit duminică cu fostul președinte cubanez Fidel Castro la domiciliul acestuia din Havana, în a doua zi a primei sale vizite în Cuba. Întâlnirea, care a durat 30-40 de minute, a avut loc la prânz „într-o ambianță foarte familiară și informală” în prezența soției fostului lider cubanez Dalia Soto del Valle și a unei delegații a Sfântului Scaun, potrivit Agerpres.

Fidel Castro s-a întâlnit pentru prima dată cu papa Ioan Paul al II-lea la Vatican în 1996 și apoi de trei ori în timpul vizitei acestuia în Cuba în 1998 și a fost primit în martie 2012 de papa Benedict al XVI-lea la nunțiatura din Havana.

De data aceasta, Papa Francisc s-a deplasat în vestul Havanei la domiciliul fondatorului revoluției cubaneze în vârstă de 89 de ani și care s-a retras de la putere în 2006 din motive de sănătate. În timpul întrevederii, papa Francisc și Fidel Castro au discutat diverse teme, cum ar fi mediul înconjurător, și papa i-a oferit patru cărți lui Fidel Castro, dintre care două de teologie, notează France Presse.

La rândul său, părintele revoluției cubaneze i-a dedicat cartea sa de interviuri cu teologul brazilian Frei Betto, apărător al teologiei eliberării, „Fidel și religia”, încheind cu cuvintele „cu admirație și respect din partea poporului cubanez”.