TREI protestatari, reţinuţi pentru incidentele de duminică

Trei persoane au fost reţinute în urma protestelor violente de duminică seara din Capitală, una dintre ele fiind dusă la Parchetul General cu propunerea de arestare preventivă, au anunţat oficialii Ministerului de Interne.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 12:07
TREI protestatari, reţinuţi pentru incidentele de duminică

Un prim bărbat a fost reţinut de procurorii Parchetului Judecătoriei sectorului 4, pentru ultraj contra bunelor moravuri, fiind acuzat de incendierea unor bunuri aparţinând domeniului public, din zona intersecţiei străzilor Cantemir cu Mărăşeşti.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost constituită, o cauză penală în care se efectuează cercetări faţă de inculpatul Mihai Căpăţână, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice. Totodată, procurorii acestei unităţi de parchet au dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat, în cursul zilei de luni, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, informează Biroul de presă al Ministerului Public.

Din primele cercetări efectuate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că inculpatul a participat, alături de alte persoane rămase neidentificate până în acest moment, duminică la incendierea unor bunuri aparţinând domeniului public, din zona intersecţiei străzilor Cantemir cu Mărăşeşti.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzei şi a celor implicaţi, precizează sursa citată.

Jandarmeria a informat că 247 de persoane au fost duse la Secţiile de Poliţie din Bucureşti, pentru alte 36 fiind întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru port de arme albe în zone publice şi pentru alte fapte penale.

Vom reveni cu amănunte.