Trei romi suspectaţi de răpirea unui bebeluş au fost ARESTAŢI în Grecia

Trei membri ai comunităţii rome din Grecia au fost arestaţi miercuri pe Insula Lesbos (nord-est), fiind suspectaţi de răpirea unui bebeluş, pe care încercau să-l înregistreze cu acte false, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei.

RomaniaTV.net
24 oct. 2013, 06:59
Trei romi suspectaţi de răpirea unui bebeluş au fost ARESTAŢI în Grecia

Este vorba de o femeie în vârstă de 51 de ani, fiul său în vârstă de 21 de ani şi o altă femeie în vârstă de 19 ani. Copilul are vârsta de două luni şi jumătate, a declarat un oficial din cadrul poliţiei.

„Ei au fost arestaţi în timp ce încercau să înregistreze copilul cu ajutorul unor acte false, la autorităţile locale din Mytilene”, capitala insulei, potrivit AFP, citată de Mediafax.

Citeşte şi Grecii anchetează zece dispariţii de copii după cazul fetiţei misterioase din tabăra de romi

Potrivit acestei surse, suspecţii au recunoscut că bebeluşul nu era al lor. „Ei au declarat că bebeluşul le-a fost încredinţat de către o altă femeie de etnie romă, la sfârşitul lui iulie,” în faţa spitalului Laiko, din centrul Atenei, a adăugat sursa citată.

Potrivit actelor false, prezentate de către cei trei suspecţi, copilul s-a născut la spitalul Sfânta Olga, în Nea Ionia”, o suburbie a Atenei. Suspecţii urmează să fie prezentaţi, joi, unui procuror.

Citeşte şi Povestea TULBURĂTOARE a unei fetiţe găsită într-o tabără de romi

Recent, o fetiţa blondă, care răspunde la numele de Maria, a fost găsită în timpul unei operaţiuni de rutină a poliţiei într-o tabără de romi din centrul Greciei. Ea ar avea cinci sau şase ani, iar cuplul de romi care o avea în grijă a fost inculpat luni de răpire şi a fost plasat în detenţie în aşteptarea procesului.

Pe de altă parte, autorităţile irlandeze au înapoiat, miercuri, familiilor lor rome doi copii pe care i-au retras din cauza suspiciunilor privind identitatea lor, după cazul „îngerului blond din Atena”, testele ADN fiind concludente, potrivit poliţiei, citate de AFP, informează Mediafax.