Trei secţii din Spitalul de Urgenţă din Covasna au fost închise după ce un medic a fost confirmat cu coronavirus

Trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, respectiv Obstetrică-ginecologie, Neonatologie şi Sala de naşteri, au fost plasate duminică în carantină, în urma unor suspiciuni de contaminare cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
22 mart. 2020, 14:43
Trei secţii din Spitalul de Urgenţă din Covasna au fost închise după ce un medic a fost confirmat cu coronavirus

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Covasna, măsura a fost dispusă de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DSP) în vederea prevenirii răspândirii COVID-19.

„Pacienţii internaţi rămân pe perioada carantinei pe secţiile amintite, sub supraveghere medicală permanentă. Momentan nici aceştia şi nici personalul medical de pe secţii nu prezintă simptome care ar da bănuieli de infectare cu COVID19-coronavirus. DSP Covasna a prelevat şi va preleva probe de la persoanele implicate, potrivit metodologiei valabile astăzi, de testare a persoanelor”, menţionează sursa citată.

De asemenea, a fost demarată o anchetă epidemiologică amplă, cu durată de cel puţin 48 de ore la nivelul instituţiei şi s-a luat „măsura decontaminării imediate a spitalului”.

Citeşte şi: Anunţ pentru toţi românii! CNAS a transmis noi reglementări privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate

„În perioada următoare, măsurile ce urmează a fi luate vor fi în privinţa reintegrării personalului medical şi luarea tuturor deciziilor în privinţa pregătirii în continuare a spitalului la primirea pacienţilor COVID-19. Atragem atenţia celor care în ultima perioadă au intrat în contact cu angajaţii secţiilor amintite să se autoizoleze, împreună cu familia, la domiciliu 14 zile şi să apeleze următoarele numerele de telefon puse la dispoziţie de autorităţi: ISU Covasna: 0755-740 427 DSP Covasna: 0757-354 074, 0749-038 675, 0751-297 992, 0751-041 426”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: Raed Arafat: Vârful epidemiei de coronavirus va fi atins în România în aprilie

În ultimele 24 de ore Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Poliţia Locală au acţionat atât în echipe mixte, cât şi separat pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgenţă.

„Au fost verificate persoanele aflate în autoizolare la domiciliu de pe raza judeţului, de către echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali. În acest moment, în judeţul Covasna 34 persoane sunt în carantină, iar 1.367 persoane sunt autoizolate şi monitorizate medical la domiciliu”, precizează Prefectura Covasna, fără a da date privind numărul persoanelor infectate cu COVID-19.