Trei suspecţi, inclusiv jurnalistul Cheffou, au fost inculpaţi pentru TERORISM

Procurorii belgieni au inculpat, sâmbătă, trei bărbaţi pentru activităţi teroriste, printre aceştia fiind şi suspectul care a fugit de pe aeroportul Zaventem identificat drept Faycal Cheffou, dar şi un bărbat aflat în legătură cu Reda Kriket, care plănuia un atac de amploare în Franţa, potrivit Reuters.

RomaniaTV.net
26 mart. 2016, 16:12
Trei suspecţi, inclusiv jurnalistul Cheffou, au fost inculpaţi pentru TERORISM

Trei suspecţi, între care şi regizorul şi jurnalistul independent  Faycal Cheffou – cel de-al treilea bărbat care apare alături de cei doi terorişti de pe aeroport, în înregistrările video ale camerelor de supraveghere de pe aeroport şi care nu s-a detonat, au fost inculpaţi pentru terorism de către procurorii belgieni, a informat procuratura belgiană, sâmbătă.

Faycal Cheffou este cel de-al treilea suspect care a fost reţinut şi inculpat de procurorii belgieni şi a fost văzut în compania celor doi terorişti kamikaze, Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui. Cheffou a fost reţinut joi în cadrul operaţiunilor ample ale poliţiei belgiene şi plasat sub mandat de arest vineri. Procurorii nu au găsit arme sau explozibili la locuinţa lui, potrivit presei belgiene.

Citeşte şi ATENTATE BELGIA. Explozibilul folosit de terorişti este extrem de puternic şi diferit de cel folosit în Paris

Teroristul a fost inculpat pentru participare în activităţi ale unei grupări teroriste, asasinate teroriste şi tentativă de comitere de asasinate teroriste. Alţi doi bărbaţi, Aboubakar A. şi Rabah N., au fost inculpaţi pentru activităţi teroriste şi apartenenţă la o grupare teroristă.