Trei tineri au vrut să urce pe munte aproape dezbrăcaţi. Salvamontiştii au fost şocaţi

Trei tineri din Arad au vrut să urce pe munte aproape dezbrăcaţi, deşi era viscol în zona alpină. Salvamontiştii din Masivul Parâng au fost şocaţi de gestul tinerilor.

29 nov. 2021, 21:58
Trei tineri au vrut să urce pe munte aproape dezbrăcaţi. Salvamontiştii au fost şocaţi

Trei tineri au vrut să urce pe munte aproape dezbrăcaţi. Este vorba despre trei persoane din Arad, care au vrut să pornească pe un traseu din Masivul Parâng doar în maieu.

Trei tineri au vrut să urce pe munte aproape dezbrăcaţi

Salvamontiştii din Masivul Parâng au fost şocaţi în momentul în care trei tineri aproape dezbrăcaţi le-au spus că vor să facă un traseu pe munte. Tinerii iresponsabili au fost sfătuiţi să îşi mai ia o haină pe ei, deoarece în zona alpină viscoleşte.

„Cât timp situaţia e sub control, muntele înseamnă libertate, apoi ne bazăm pe responsabilitate”, a fost mesajul publicat de Dispeceratul Salvamont România.

Reamintim că patru turişti s-au rătăcit duminică în Retezatul Mic. Aceştia au fost salvaţi abia luni de echipele de salvamontişti trimise în căutarea lor, grupul reuşind să se adăpostească pe timpul nopţii la o stână situată în zona vârfului Piatra Iorgovanului (2.014 metri).

„Turiştii sunt din Bucureşti şi au vârstele cuprinse între 39 şi 43 de ani. Când au fost găsiţi de echipele de salvatori nu au prezentat probleme deosebite de sănătate, dar erau îngheţaţi de frig şi epuizaţi”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara,potrivit Agerpres.

Citeşte şi A nins la munte! Salvamontiştii le recomandă turiştilor să aibă echipament adecvat şi să meargă doar pe trasee marcate

Salvamontiştii le-au oferit turiştilor ceai cald şi ciocolată, iar apoi au început să-i coboare de pe munte spre locul în care aceştia au fost cazaţi.

Iniţial, se ştia că din grup făceau parte trei persoane, însă datele au fost actualizate în timpul căutărilor, rezultând că grupul era format din patru oameni.

Cei patru au plecat duminică spre creasta Iorgovanului, dar, din cauza viscolului şi a zăpezii, nu au mai găsit drumul de întoarcere. Pentru salvarea lor au fost organizate două acţiuni de căutare, prima în cursul nopţii de duminică spre luni, iar cea de-a doua, la primele ore ale dimineţii de luni. În zonă au acţionat 12 salvamontişti, care au plecat pe direcţii diferite, pe unde se aprecia că s-ar putea afla grupul.

Citeşte şi Diana Şoşoacă, printre turiştii care au urcat la Sfinx pentru a aştepta apariţia piramidei energetice: „Vorbesc foarte serios, nu mă puneţi să zic mai multe!” VIDEO