Tren deraiat după coliziunea cu o basculantă. Sunt morţi şi răniţi, iar circulaţia este blocată total FOTO şi VIDEO

Imagini impresionante, publicate pe reţele de socializare de către călători, surprind numeroase vagoane culcate pe o parte a liniei, pasageri care ies pe ferestre laterale, în mjlocul unei zone agricole.

28 iun. 2022, 17:28

Tren deraiat în SUA. Trei persoane au murit într-o coliziune între o basculantă şi un tren, la bordul căruia se aflau aproape 250 de persoane şi care asigura o legătură de la Los Angeles la Chicago, care a deraiat, apoi, la o trecere la nivel cu calea ferată, în Missouri, au anunţat autorităţile acestui stat din centrul Statelor Unite, relatează AFP.

Rusia recunoaşte că e la originea carnagiului de la Kremenciuk. Explicaţia halucinantă a Moscovei, cu privire la incendiu
”Sunt numeroşi răniţi şi putem confirma că sunt trei morţi, doi în tren şi unul în basculantă”, a anunţat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Missouri State Highway Patrol, Justin Dunn.

 

Trenul, care asigura o legătură de la Los Angeles la Chicago, a ieşit de pe şine, ”după ce a intrat în coliziune cu o basculantă, la o trecere la nivel cu calea ferată”, la Mendon, în nordul Missouri, la ora locală 13.42 (21.42, ora României), a anunţat luni, într-un comunicat, compania feroviară Amtrak
Tren deraiat în SUA. Şapte dintre cele opt vagoane ale trenului au deraiat. Peste 200 de pasageri, inclusiv angajaţi ai companiei, se aflau la bord, iar trecerea la nivel cu calea ferată nu era dotată cu lumini care să marcheze linia ferată şi nici cu un dispozitiv de control electronic, potrivit autorirtăţilor locale.
O anchetă cu privire la circumstanţele acestui accident se află într-un ”stadiu preliminar”, a anunţat Justin Dunn.

Imagini impresionante, publicate pe reţele de socializare de către călători, surprind numeroase vagoane culcate pe o parte a liniei, pasageri care ies pe ferestre laterale, în mjlocul unei zone agricole.

Prima ţară din lume care interzice vânzarea de benzină şi motorină către populaţie. Criza e profundă, inclusiv transportul public a fost oprit

Un pasager din tren, Robert Nightingale, a declarat CNN că accidentul a avut loc ”ca la relanti”.
Trenul mai întâi s-a ”clătinat”, apoi s-a ”înclinat”, ”iar apoi, brusc, îmi intra praf pe geam”, a declarat el.
Blocat în vagon, el declară că a fost nevoit să se caţere pentru a ieşi pe o parte a trenului.
Tren deraiat în SUA. Biroul Naţional american de Securitatea Transporturilor (NTSB), o agenţie federală, a anunţat, la rândul său, că a deschis o anchetă.

Alt tren, operat tot de Amtrak, a lovit duminică o maşină, la o trecere la nivel cu calea ferată, în pofida unor bariere automate, în California. Trei pasageri din maşină au fost ucişi în acest accident, potrivit NBC.