Trendul de pe TikTok care ucide tineri. Patru persoane și-au pierdut viața numai în ultimele luni

Un nou trend de pe TikTok face ravagii printre tinerii din toată lumea. Numai în ultimele câteva luni patru persoane și-au pierdut viața în timp ce se aruncau din bărci în mișcare.

11 iul. 2023, 08:35
Trendul de pe TikTok care ucide tineri. Patru persoane și-au pierdut viața numai în ultimele luni
Trendul de pe TikTok care ucide tineri. Patru persoane și-au pierdut viața numai în ultimele luni

În ultima perioadă, pe TikTok s-a răspândit un trend care arată persoane care se filmează sărind de pe o barcă cu motor care se află în mișcare. Autoritățile au pus în discuție acest subiect, punând accent pe pericolele la care se expun tinerii care fac asta. În ultimele luni au avut loc nu mai puțin de 4 decese din cauza acestui trend.

Citește și: Bunica din România care a rupt TikTok-ul în două. Are 74 de ani și videoclipurile ei au zeci de milioane de vizualizări

În data de 3 iulie, Jim Dennis de la Childersburg Rescue Squad din Alabama a comentat pentru WBMA pericolele la care se expun tinerii atunci când sar de pe o barcă în mișcare, amintind de cele patru morți care au avut loc în ultimele 6 luni, despre care a subliniat că ar fi putut fi ușor evitate.

„Ei făceau o provocare TikTok. Este locul în care urci într-o barcă care merge cu o viteză mare, sari de pe marginea ambarcațiunii, nu te scufunda, sari mai întâi din picioare și doar te apleci în apă”, a spus el despre oameni care au murit.

El a adăugat: „Este o îngrijorare foarte mare pentru că am văzut acest model apărut în ultimii doi ani și este sporadic, dar este ceva care trebuie să dispară și să stea departe”, a spus el.

Într-un caz, în februarie, un tată a murit în timp ce sărea de pe o barcă, cu soția și trei copii mici la bord. Potrivit lui Dennis, soția a „înregistrat, din păcate,” moartea soțului ei. El a mai menționat că cel mai recent deces a avut loc la mijlocul lunii mai, adăugând totodată că cele patru persoane care s-au înecat în stat sunt bărbați.

Dennis a îndemnat oamenii să evite să sară de pe bărci cu motor, susținând că rețelele sociale au influențat utilizatorii TikTok să încerce această tendință. În Alabama, patru persoane şi-au pierdut viaţa într-o „provocare” cunoscută sub numele de „săritul din barcă”.

„Cele patru cazuri din ultimele luni şi în care oamenii au sărit de pe barcă, au suferit o ruptură a gâtului şi, de fapt, moartea instantanee”, a declarat căpitanul Jim Dennis, de la echipa de salvare Childersburg.

„Cred că oamenii sunt mai predispuşi să facă lucruri stupide atunci când sunt surprinşi de camera de filmat, deoarece vor să-l etaleze în faţa prietenilor pe reţelele de socializare, apreciază el.

Echipele de salvare raportează că au văzut oameni de toate vârstele preluând această provocare.

Citește și: Pericol: un oficial SRI cere interzicerea TikTok