Trendul epidemiei COVID-19: descendent în ultima săptămână în 10 judeţe, în Bucureşti este în continuare ascendent

Potrivit analizei săptămânale a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), trendul epidemiei COVID-19 a fost descendent în ultima săptămână în 10 județe, însă în București și alte 12 județe este în continuare ascendent. 

RomaniaTV.net
11 aug. 2020, 09:56

Potrivit raportului INSP, în județele Alba, Argeș, Botoșani, Brăila, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Teleorman, Vaslui și Vâlcea, trendul epidemiei COVID-19 a fost descendent săptămâna trecută. În schimb, în București și județele Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu și Timiș trendul epidemiei a fost ascendent, scrie g4media.ro

Citeşte şi:

În săptămâna 3 – 9 august, 35.1% din totalul cazurilor sau înregistrat in București, Argeș, Prahova, Brașov și Dâmbovița. 30% din totalul deceselor au fost înregistrate in Argeș, Brăila, Dâmbovița, București si Prahova, în ultima săptămână.

În 10 județe şi Municipiul București se înregistrează o rata de incidenta cumulata peste 100/100.000 locuitori. Unu din 15 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. 79.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.7% din decese au fost la bărbați. 94.9% din toți cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociata.

Citeşte şi: 

Ultima săptămâna este prima în care numărul de cazuri noi înregistrate a fost mai mic decât în precedentele șapte zile, după nouă săptămâni de creștere, acestea fiind principalele concluzii ale INSP în legătură cu evoluția epidemiei de coronavirus în România până la data de 9 august.

Raportul integral poate fi consultat aici.