Trenul Gara de Nord – Aeroportul Otopeni ar urma să fie dat în folosinţă în octombrie. Anunţul ministrului Transporturilor

Linia de cale ferată care face legătura între Gara de Nord şi Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni va fi dată în funcţiune în luna octombrie a acestui an, a anunţat ministrul Transporturilor. Lucian Bode a explicat că mai sunt de finalizat câteva lucrări pe două tronsoane.

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 20:07

Ministrul Transporturilor a afirmat că pe tronsonul dintre Mogoşoaia şi Baloteşti, care are aproape 8 kilometri, se lucrează la dublarea liniei de cale ferată. De asemenea, pe racordul care leagă aeroportul de linia de cale ferată Mogoşoaia-Baloteşti se lucrează. Lucrările pe tronsonul de trei kilometri sunt realizate în proporţie de peste 90 la sută, având termen de finalizare data de 26 august, conform contractului.

„Termenul de finalizare conform contractului era 26 august, însă am avut câteva blocaje legate de decizii ale instanţei pe care nu am vrut să le încălcăm şi am aşteptat deciziile instanţei şi astăzi putem spune că am reuşit să montăm şi ultimele pile peste drumul naţional şi se lucrează acolo. Contractul pentru dublarea liniei este octombrie, contractul pentru racord era 26 august. Eu cred că la începutul lunii octombrie vor fi finalizate ambele contracte şi în 15 minute vom putea circula pe cei 19,5 kilometri de la Gara de Nord la Otopeni cu patru staţii de oprire”, a declarat ministrul Transporturilor, la postul Realitatea Plus, citat de News.ro.

Lucian Bode a afirmat că vor exista parcări în zona staţiilor şi că varianta va fi una ”foarte la îndemână” pentru a ajunge la aeroport din Capitală.

Nelu Tătaru, despre purtarea obligatorie a măştii: Nu vrem să devenim un stat poliţienesc. Sunt reguli care trebuie respectate de toţi


loading...
Partenerii noștri