Trenuri blocate, turişti disperaţi în drum spre munte. Sunt întâzieri de sute de minute

CFR Călători anunţă că mai multe trenuri au întârzieri de peste 100 de minute, din cauza unui deranjament la sistemul de alimentare cu energie electrică între Braşov şi Timişul de Sus.

05 aug. 2022, 14:14
Trenuri blocate, turişti disperaţi în drum spre munte. Sunt întâzieri de sute de minute

Trenuri blocate, turişti disperaţi în drum spre munte. Totul se întâmplă din cauza unei defecţiuni la sistemul de alimentare cu energie electrică între Brașov – Timișu de Sus (și retur), pe ambele fire de circulație. CFR Călători anunţă că se intervine pentru remedierea problemei.

Trenuri blocate, turişti disperaţi în drum spre munte. A fost necesară aducerea de locomotive diesel

Citeşte şi Călătoria cu trenul în condiţii de caniculă. Sfaturi utile de la CFR Călători

Mai multe trenuri au acumulat întârzieri și de peste 100 de minute, fiindcă a fost necesară aducerea de locomotive diesel și se circulă pe un singur fir.

De exemplu, trenul IR 1880 Constanța – Brașov a acumulat 140 de minute întârziere, trenul IR 473 Budapsta – București avea 18 minute întârziere la plecarea din Brașov și a acumulat în total 112 minute până la plecarea din Predeal.

Compania privată Regio Călători a anunțat că trenul 11029 va avea o întârziere de aproximativ 140 de minute pe disțanta Predeal – Brașov, iar trenul 11032, aproximativ 40 de minute, potrivit Hotnews. 

De la ora 11.00, trenul Softrans 11631 staționează în Predeal.

„Adresăm scuzele noastre călătorilor, dar singura măsură pentru menținerea continuității traficului feroviar, între Brașov și Timișu de Sus, este dublarea tuturor garniturilor cu locomotivă Diesel și derularea traficului, în regim alternativ, doar pe un fir, din ambele direcții.

SRCF Brașov intervine la această oră pentru remedierea unui deranjament la sistemul de alimentare cu energie electrică pe relația Brașov – Timișu de Sus (și retur), pe ambele fire de circulație. Din primele constatări ale personalul de specilitate, care a verificat cu drezina pantograf linia de contact pe întregul interval de stații, deranjamentul s-a produs după trecerea unui tren de călători, garat în stația Dârste, cu pantograful rupt.

Personalul de intervenție al SRCF Brașov lucrează la această oră cu două drezine pantograf pentru înlocuirea componentelor avariate, remedierea deranjamentului și repunerea sub tensiune a liniei de contact pe ambele fire, între Brașov și Timișu de Sus”, anunţă CFR.

Până la rezolvarea problemei, trenurile următorare sunt tractate cu locomotive Diesel:

473 Curtici – București Nord

1880 Constanța – Brașov

11533 București Nord – Brașov

11631 București Nord – Brașov

11029 București Nord – Brașov

1732 Galați – Brașov

3023 București Nord – Brașov

1623 București Nord – Sibiu

Citeşte şi Cât costă un bilet de tren din București spre Brașov sau Constanța. CFR Călători a scumpit biletele în aceeași zi în care a majorat și durata călătoriilor


loading...
Partenerii noștri