Trenurile au avut întârzieri de zeci de minute din cauza vremii. O garnitură a rămas blocată în nămeţi în Călăraşi

Publicat: Luni, 18 Ianuarie 2016 09:51 // Actualizat: Luni, 18 Ianuarie 2016 18:36 // Sursa: romaniatv.net

Vremea rea a pus probleme şi celor de la CFR Călători. Mai multe trenuri au fost anulate, iar altele au avut întârzieri de zeci de minute din cauză că se circulă în condiţii de iarnă. 

UPDATE 18.00 Mai multe trenuri care ar fi trebuit să circule, luni, pe rute care leagă orașe din județul Constanța cu alte localități din țară au fost anulate din cauza ninsorii și a viscolului, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea.

Conform sursei citate, au fost anulate următoarele trenuri care ar fi trebuit să circule până la ora 19,00: 8032 Constanța — Țăndărei; trenurile 8653, 8655,8654 de pe ruta Medgidia — Tulcea, tur — retur; 1587, 1588, 1582 Constanța — București Nord, tur — retur; trenurile 8201 și 8204 de pe ruta Constanța — Buzău, tur — retur; 8001 Dragoș Vodă — Constanța.

_________________________________________________________________________________

Potrivit CFR, în 18 ianuarie, legătura între Constanţa și Bucureşti se asigură cu 11 trenuri InterRegio ale CFR Călători din cele 14 existente în graficul zilnic.

"Pentru a permite intervenția cu utilaje şi pentru adaptarea circulaţiei feroviare, din cele peste 1200 de trenuri ale CFR Călători, astăzi mai sunt anulate 51 de garnituri (click anexa), iar traficul de pasageri va fi preluat, în măsura posibilităţilor, de celelalte trenuri rămase în grafice", se arată într-un comunicat.

România, sub zăpadă- ŞCOLI ÎNCHISE, trafic de coşmar. Trimiteţi IMAGINI sau SEMNALAŢI PROBLEMELE din cauza ninsorilor

În continuare, între Urziceni - Slobozia şi Barbosi – Tecuci se intervine cu antemergator "Plug de zăpadă". În zonele afectate de viscol şi ninsori s-a circulat şi se mai circulă şi la această ora cu locomotive Diesel, iar pe rutele asigurate cu automotoare, se circulă cu garnituri tractate de locomotive.

Citeşte şi Imagini de groază, judeţe înghiţite de nămeţi. Oamenii au coborât din trenuri şi au plecat pe jos prin viscol

"Din cauza vântului puternic şi a ninsorii, s-au format suluri de zăpadă care au provocat avarii la locomotivele trenurilor IR 1822, Arad – Constanța, IR 1581, București – Constanța, și IR 1771, Bucureşti Nord – Galaţi. S-au făcut eforturi pentru găsirea unor soluţii, astfel încât pasagerii să ajungă în siguranță la destinație. Vagoanelele au fost decuplate de la locomotivele avariate, iar tracțiunea a fost schimbată. Din cauza manevrelor de cuplare/decuplare a materialului rulant, pe fondul funcţionării în condiții de temperaturi scăzute a macazurilor, durata de staţionare s-a prelungit iar trenurile au plecat către destinații cu întârzieri de aproximativ 3 ore. Pasagerii trenului IR 1822 au primit ceai cald în Feteşti, prima staţie după reluarea traseului. De asemenea, aceeași problemă a formării sulurilor de zăpadă a cauzat avarii și la automotorul IR 1521, Bucureşti Nord – Păuşa. Pasagerii au aşteptat în Gara Caracal să fie preluaţi cu un alt automotor, timp în care le-au fost oferite ceaiuri calde",  mai precizează CFR.

Intervenţii dramatice în nămeţi. Misiuni de salvare în condiţii extreme, oameni salvaţi în ultimul moment

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 ian 06:35
Răspunde | Votează email 0 email
Vali
CALATORI CARE INGHEATA IN TRENURI ORE INTREGI, IN TIMP CE DIRECTORUL GENERAL DE LA CFR CALATORI , IOSIF SZENTES, IL MINTE IN DIRECT CHIAR IN FATA PRESEI PE MINISTRUL DAN COSTESCU CA ABSOLUT TOATE VAGOANELE CIRCULA INCALZITE?
18 ian 10:12
... Vremea rea pune probleme şi celor de la CFR Călători. Trenurile au întârzieri de zeci...
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H