Tribunalul Călăraşi a încetat procesul împotriva inculpaţilor din dosarul „Nana”, ca urmare a deciziilor CCR în privinţa prescripţiei

Tribunalul Călărași a dispus încetarea procesului penal pentru mai multe capete de acuzare precum abuz în serviciu, fals, uz de fals și spălare de bani față de cei 11 inculpați din dosarul Nana ca urmare a intervenirii prescripției, după ce a aplicat deciziile CCR, potrivit portalului instanței.

21 dec. 2022, 11:13
Tribunalul Călăraşi a încetat procesul împotriva inculpaţilor din dosarul „Nana”, ca urmare a deciziilor CCR în privinţa prescripţiei

Este vorba de primarul PSD din comuna Nana, Gheorghe Dobre, și mai mulți funcționari precum secretarul, contabilul și casierul primăriei. În schimb, Tribunalul Călărași i-a achitat pe inculpați pe fond pentru acuzația de grup infracțional organizat.

Tribunalul Călărași a menținut sechestrele puse în dosar pe bunurile inculpaților, dar a ridicat măsurile asigurătorii pe mai multe terenuri cumpărate de Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, potrivit G4Media.

Decizia Tribunalului Călărași nu este definitivă.

Citeşte şi: Decizie istorică! Suma colosală pe care avocatul Robert Roşu o are de încasat de la statul român

Procesul a început acum 7 ani, în mai 2015. Potrivit procurorilor de la Parchetul General, condus pe atunci de Tiberiu Nițu (numit de PSD), în perioada 2005 – 2010, funcționarii primăriei Nana, județul Călărași, ar fi retrocedat ilegal 128 de terenuri agricole și ar fi prejudicat comuna cu peste 3 milioane de lei. O parte dintre terenuri au fost cumpărate de Ioana Băsescu cu un credit de 1 milion de euro obținut de la CEC Bank.

Citeşte şi: Fostul primar Adriean Videanu, achitat de ÎCCJ în dosarul Romgaz-Interagro