Tribunalul Mureș a decis amânarea procesului socrilor lui Cătălin Cherecheș. Când a fost setat noul termen

Joi, Tribunalul Mureș a hotărât amânarea procesului în care socrii lui Cătălin Cherecheș, fostul primar al Municipiului Baia Mare, sunt judecați pentru dare de mită.

14 mart. 2024, 16:47
Tribunalul Mureș a decis amânarea procesului socrilor lui Cătălin Cherecheș. Când a fost setat noul termen
Tribunalul Mureș a decis amânarea procesului socrilor lui Cătălin Cherecheș. Când a fost setat noul termen

Socrii fostului primar al Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au calitatea de inculpați într-un proces care vizează fapte precum dare de mită sau complicitate la dare de mită. Totuși, procesul a fost amânat, motivul fiind depunerea înscrisurilor în circumstanţiere. Termenul de judecată a fost stabilit de instanță pentru data de 26 martie, ora 9:00.

Citește și: Cătălin Cherecheș va fi extrădat! Judecătorii din Munchen au decis soarta primarului fugar din Baia Mare

Cei doi soţi au fost trimişi în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj, care susţin că, în data de 25 noiembrie 2023, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupţie, aflat în faza apelului, „inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, şi s-ar fi oferit să achiziţioneze o afacere pe care aceasta din urmă o deţinea pe raza judeţului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite”.

Conform informațiilor oferite de DNA, „oferta” inițială ar fi fost valabilă numai în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentinţă favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârşirea unor presupuse infracţiuni de corupţie.

„Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiaşi martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, dar cel puţin egală cu suma menţionată anterior, restul urmând a fi remişi după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare. În contextul menţionat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj – Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis şi alte foloase necuvenite, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soţul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soţiei sale transportul, atât în vederea ‘rezolvării problemei’ la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro”, au precizat procurorii DNA la momentul respectiv, într-un comunicat de presă.

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 50.000 de euro, ridicată cu ocazia procedurii flagrantului.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ: Lovitură de proporții pentru Cătălin Cherecheş! Fostul edil riscă o nouă condamnare