Tripletă lunară rară: eclipsă totală de Lună, Lună plină şi Superlună. Când are loc şi de unde poate fi observată

O tripletă lunară rară va avea loc miercuri, 26 mai 2021, şi va putea fi observată în vestul SUA, vestul Canadei, Mexic, mare parte din America Centrală, părţi din America de Sud şi din Asia, anunţă NASA.

26 mai 2021, 11:47
Tripletă lunară rară: eclipsă totală de Lună, Lună plină şi Superlună. Când are loc şi de unde poate fi observată
Tripletă lunară rară: eclipsă totală de Lună, Lună plină şi Superlună. Sursa FOTO: phoenixnewtimes.com

Tripleta lunară rară va fi transmisă online. Eclipsa de Lună va începe la 11:46 ora României, iar faza totală va avea loc între 14:11 şi 14:26, informează News.ro. Această eclipsă conicide cu Superluna (denumirea Lunii pline aflate la cel mai apropiat punct de Pământ pe orbita eliptică). Luna plină care se formează în luna mai este cunoscută şi sub denumirea de „Luna florilor”, deoarece este perioada din an în care înfloresc florile de primăvară.

Eclipsele de Lună sunt uneori denumite „Luni sângerii”. Luna plină va părea mai mare decât de obicei, deoarece se va afla la perigeu (cea mai apropiată distanță de Pământ). În momentul în care va intra în conul de umbră al Pământului, va avea o culoare roșiatică. Aşa că evenimentul astrologic din 26 mai va purta şi denumirea de „Superluna florilor sângerie”.

Citeste si De ce nu este bine să dormi cu televizorul aprins. Concluziile oamenilor de ştiinţă

Oamenii din Hawaii şi Insulele Aleutian vor putea vedea eclipsa în întregime – va fi un adevărat spectacol pentru ei”, a declarat Bill Cooke, care conduce Meteoroid Environments Office al NASA din Huntsville (Alabama), citează NBC News.

Tripleta lunară rară va fi transmisă live

Eclipsa totală de Lună este prima care are loc cu o Superlună în aproximativ şase ani, spun reprezentanţii NASA. Următoarea dată la care o eclipsă de Lună va fi vizibilă în mai multe părţi din lume, inclusiv în România, este 16 mai 2022.

Agenţia Spaţială Europeană şi Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization din Australia vor transmite în direct fenomenul pe ESA Web TV.

Citeste si Horoscop Minerva 24 – 30 mai 2021. Taurii dau de greu. Leii leagă relaţii cu o persoană specială


loading...
Partenerii noștri