Triplu atentat. Bilanţul morţilor creşte de la o oră la alta VIDEO

Cel puţin nouă morţi în explozii în nordul Afganistanului, în trei atentate vizând trei minibuze la Mazar-i-Sharif.

26 mai 2022, 00:46
Triplu atentat. Bilanţul morţilor creşte de la o oră la alta VIDEO

Atentat în Afganistan. O explozie a distrus miercuri seara o moschee din capitala Afganistanului, ucigând cel puţin cinci persoane, au anunţat autorităţile. Incidentul a avut loc în aceeaşi zi în care alte explozii au vizat maşini în oraşul Mazar-i-Sharif din nordul ţării.

Un purtător de cuvânt al comandantului capitalei a declarat că cel puţin două persoane au fost rănite în explozia asupra unei moschei din Kabul. Spitalul de Urgenţă a anunţat că a primit cinci cadavre în urma exploziei şi peste o duzină de pacienţi răniţi.

ISIS a revendicat atentatul: 50 de morţi şi 70 de răniţi în explozie

Un oficial taliban a declarat că în amvonul moscheii a fost plasat explozibilul şi că 14 persoane au murit, inclusiv imamul moscheii. Alte 26 de persoane au fost rănite, a precizat oficialul.

Trei explozii în nordul provinciei Balkh au ucis cel puţin 15 persoane şi au rănit 10, potrivit unui oficial din domeniul sănătăţii. Acesta a adăugat că opt dintre răniţi se aflau în stare critică şi că mai multor persoane le fuseseră amputate picioarele. Mazar-i-Sharif este capitala provinciei.

Nu se ştie cine a fost în spatele atacurilor. Violenţele în creştere din ultimele luni au provocat probleme de securitate pentru talibanii care au preluat controlul ţării anul trecut, odată cu retragerea forţelor străine. Statul Islamic a revendicat mai multe atacuri, care au vizat adesea minoritatea şiită.

Ucraina lansează un nou atac la adresa Germaniei. „Nemţii sunt de vină pentru succesul ruşilor în Lugansk!”, spune şeful biroului lui Zelenski

”Bombele au fost plasate la bordul a trei minibuze, în diverse cartiere ale oraşului”, declară AFP un purtător de cuvânt al poliţiei provincie  Balkh, Asif Waziri. Alte 15 persoane au fost rănite în aceste explozii.