ISIS a revendicat atentatul: 50 de morţi şi 70 de răniţi în explozie

Un atentat sangeros a avut loc asupra unei moschei din Kabul, în timpul rugăciunii de vineri seara. Cel puțin 50 de credincioși au murit, iar 70 sunt grav răniți. 

30 apr. 2022, 17:51
ISIS a revendicat atentatul: 50 de morţi şi 70 de răniţi în explozie

Atentatul terorist sângeros a avut loc într-o moschee. 50 de persoane au murit și alte 70 sunt grav rănite, iar atacul a fost revendicat de ISIS.

Atentatul sangeros a avut loc asupra unei moschei din Kabul, în timpul rugăciunii de vineri seara. Cel puțin 50 de credincioși au murit, iar 70 sunt grav răniți.

Atentat sângeros: cel puţin 50 morţi. „Explozia a fost foarte puternică, am crezut că mi s-au spart timpanele”
Explozia s-a produs în Moscheea Khalifa Sahib din vestul capitalei. Se presupune că atentatorul este un sinucigaș care se alăturase grupului de credincioși și care a detonat materiale explozive. Atacul a avut loc în momentul în care oamenii se pregăteau pentru meditația de după rugăciuni, o practica văzută ca fiind eretică de unele grupuri sunite. Este cel mai grav atac dintr-o serie având ca ţintă civilii în timpul Ramadanului, luna sfântă a musulmanilor.

Comunitatea hazara, care reprezintă 10-20% din cei aproximativ 40 de milioane de afgani, este persecutată de mult timp în această ţară cu populaţie majoritar sunnită.

Această comunitate a fost luată adesea drept ţintă de către Statul Islamic (SI), după preluarea puterii de către talibani, care au vizat-o, la rândul lor, în trecut.

Celebrul impresar Mino Raiola, agentul lui Ibrahimovic, Pogba şi Haaland, a murit sâmbătă
Situaţia securităţii în Afganistan s-a îmbunătăţit după instalarea la putere a talibanilor şi retragerea trupelor Statelor Unite, în urma unui război de uzură, de 20 de ani, împotriva prezenţei militare americane.

Însă continuă să aibă loc atacuri cu regularitate, revendicate în principal de către Statul Islamic-Khorasan (SI-K), aripa regională a SI.