Tristețe în familia Biden. Fiul președintelui, Hunter, și-a recunoscut vinovăția în fața procurorilor

Veste tristă pentru Joe Biden. Fiul președintelui SUA și-a recunoscut vinovăția în două procese federale.

20 iun. 2023, 19:09
Tristețe în familia Biden. Fiul președintelui, Hunter, și-a recunoscut vinovăția în fața procurorilor

Încă o „boacănă” a fiului președintelui Joe Biden a fost confirmată. Hunter Biden a pledat vinovat pentru două infracțiuni. Acesta a încheiat o înțelegere cu procurorii federali cu privire la o acuzație legată de arme de foc, a anunțat marți, Departamentul de Justiție, citat de CNN. De asemenea, Biden a pledat vinovat pentru evaziune fiscală.

Hunter Biden a deținut ilegal o armă de foc în timp ce era consumator de droguri, scrie BBC. Procurorul general din statul Delaware a depus documente potrivit cărora s-a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției controversatului Hunter Biden.

Ce se va întâmpla cu Hunter Biden. Reacția lui Donald Trump

Fiul președintelui SUA ar urma să accepte urmarea unui tratament pentru dependența de droguri, respectiv monitorizarea sa. În baza acestui angajament, Hunter Biden ar urma să scape de detenție.

Înțelegerea dintre Hunter Biden și procurori trebuie să primească acceptul unui judecător.

„Hunter își va asuma responsabilitatea pentru două cazuri în care nu a depus declarații fiscale, în temeiul unui acord de recunoaștere a vinovăției”, a declarat avocatul lui Hunter Biden, Christopher Clark.

„O acuzație legată de arme de foc va face obiectul unui alt acord. Știu că Hunter crede că este important să-și asume responsabilitatea pentru aceste greșeli pe care le-a făcut înttr-o perioadă de probleme și dependență. El așteaptă cu nerăbdare să-și continue recuperarea și să meargă înainte”, a mai completat avocatul.

Și Casa Albă a reacționat, pe marginea acestui subiect.

„Președintele și Prima Doamnă își iubesc fiul și îl susțin, în timp ce el continuă să-și refacă viața. Nu vom avea alte comentarii”, a transmis un purtător de cuvânt al Casei Albe, Ian Sams.

Donald Trump a reacționat, printr-un comentariu acid.

„Wow! Departamentul de Justiție corupt al lui Biden tocmai a distrus sute de ani de răspundere penală, oferindu-i lui Hunter Biden o simplă ‘amendă rutieră’. Sistemul nostru este distrus”, a scris el.

Hunter Biden, dintr-un scandal într-altul

În trecut, Hunter Biden a promis în repetate rânduri că a renunțat la alcool și droguri.

De-a lungul timpului, Hunter Biden a fot implicat într-o mulțime de scandaluri. Cel mai cunoscut scandalul „laptopului”. Aproape 9.000 de fotografii din laptopul lui Hunter Biden au fost publicate online de organizația non-profit Marco Polo.

Cele 8.864 de fotografii postate pe bidenlaptopmedia.com includ sute de imagini cu Hunter consumând droguri și făcând sex cu prostituate, precum și fotografii de familie.

Fotografiile includ 7.032 imagini, majoritatea din aplicația iPhoto a MacBook Pro al lui Hunter. Imaginile sunt datate între 2008 și 2019. Unele au coordonate geografice atașate, arătând că Hunter a făcut fotografii în Hawaii, Cabo San Lucas, Kosovo, Republica Dominicană, vestul Chinei, Londra, Paris, Roma, Belgrad și în SUA.